Mondhygienist Almere

Behandelingen

Contact

Mondhygiënist Almere

Een goede mondhygiëne is erg belangrijk voor een mooi en gezond gebit. Een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist draagt hieraan bij. De mondhygiënist richt zich op preventie en helpt bij het voorkomen van tandbederf en tandvleesproblemen. Je kunt onder andere terecht bij de mondhygiënist om:
DR 1054 GBT Certified Practice

Maak een afspraak met een van de mondhygiënisten van Praktijk de Waterval door te bellen naar 036 547 0270. Heb je een andere vraag aan onze mondhygiënist in Almere of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ook dan kun je contact met ons opnemen! 

Mondhygiënisten van Tandartsenpraktijk De Waterval

Tot het tandheelkundig team van Tandartsenpraktijk De Waterval behoren zes mondhygiënisten. Zij zorgen er graag voor dat jij na je afspraak met een stralende lach de deur uit gaat.

Mondhygienisten van Tandartsenpraktijk De Waterval team

Tarieven mondhygiënist

De tarieven voor mondhygiëne worden, net als de tarieven voor tandheelkundige behandelingen, jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Je kunt alle tarieven bekijken op de tarievenpagina. Voor kinderen worden bezoeken aan de mondhygiënist vergoed vanuit het basispakket.

Wanneer je 18 jaar of ouder bent en langskomt bij onze mondhygiënist in Almere, moet je aanvullend verzekerd zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Plan een afspraak

Plan een intakegesprek voor advies over je gebit. Tijdens dit gesprek maken we een gebitsscan en een behandelvoorstel. Je ontvangt een begroting met duidelijkheid over vergoedingen van je zorgverzekeraar.

De voordelen van mondhygiëne bij Tandartsenpraktijk De Waterval

Wanneer je een afspraak maakt bij een van de mondhygiënisten van Tandartsenpraktijk De Waterval, dan ben je verzekerd van:

Kwaliteit

Wij zijn gecertificeerd door het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten (KRM): hét toonaangevende en openbare register voor professionele mondhygiënisten. Dat betekent dat onze mondhygiënisten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en blijvend investeren in de verbetering van kwalitatieve mondzorg, bijvoorbeeld door bij- of nascholing.

Gemak

n ons team hebben we niet alleen mondhygiënisten, maar ook tandartsen, een parodontoloog, een endodontoloog, een implantoloog en een orthodontist. Overleg en doorverwijzingen verlopen daarom moeiteloos. Mocht tijdens je bezoek aan de mondhygiënist blijken dat er een andere tandheelkundige behandeling nodig is, dan kun je terecht bij een van onze specialisten in de vertrouwde omgeving van onze praktijk.

Ruime openingstijden

Het kan een heel gedoe zijn als je alleen bij de mondhygiënist of tandarts terecht kunt terwijl je eigenlijk moet werken of naar school moet. Daarom zijn wij niet alleen open tijdens reguliere kantooruren. Je kunt bij ons een afspraak maken op maandag tot en met donderdag in de avond en op zaterdag. Daarnaast zijn we ook drie dagen in de week vanaf 7 uur ’s ochtends open.

Preventieve mondzorg volwassenen

Tijdens een afspraak bij onze preventie assistent wordt het gebit grondig gereinigd, zolang het tandsteen oppervlakkig aanwezig is. Is dit niet het geval en zit het dieper onder het tandvlees genesteld, dan wordt u doorverwezen naar een mondhygiënist. Tijdens een behandeling bij de preventie assistente wordt er, naast de reiniging, individuele instructie gegeven. Er wordt gekeken naar de poetstechniek, welke stokers en/of ragers het beste bij uw gebit passen. Ook kan er gekeken worden naar de eetgewoontes en wat dit kan veroorzaken aan het glazuur. Kortom alles om er samen voor te zorgen dat het gebit zo plak-vrij mogelijk te krijgen en te houden.

Preventieve mondzorg kinderen

De mondhygiëne behandeling bestaat uit een poetsinstructie, tips voor de mondverzorging, adviezen betreft voedingsgewoontes en ev. het aanbrengen van fluoride. Met groot enthousiasme probeer ik kinderen te motiveren om hun gebit schoon en gezond te houden!Kinderen met een beugel, zijn ook bij mij van harte welkom. Immers door het dragen van vaste apparatuur, genaamd brackets, wordt het poetsen best een flinke klus. Dit is bij uitstek een goede gelegenheid om voor een mondhygiëne- behandeling langs te komen!

Tips voor een gezond en mooi gebit

Uiteraard kun je, naast het regelmatig bezoeken van de mondhygiënist, ook zelf van alles doen om je gebit gezond te houden. Wij geven je een aantal tips voor het mooi en gezond houden van je gebit.

Afspraak maken bij mondhygiënist Almere

Om een afspraak te maken bij de mondhygiënist in Almere is geen doorverwijzing nodig. Dit kun je ook zelf doen als je bijvoorbeeld last hebt van je tandvlees of persoonlijk advies wilt over de verzorging van je tanden. Een afspraak kun je telefonisch maken door te bellen naar 036 547 0270. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Ben je een nieuwe patiënt? Vergeet dan niet om je online in te schrijven.

Veelgestelde vragen over de mondhygiënist in Almere

Doet een behandeling bij de mondhygiënist pijn?

De meeste behandelingen bij de mondhygiënist doen geen pijn. Polijsten doet bijvoorbeeld helemaal geen zeer. We polijsten met een hypermodern apparaat: de EMS AIRFLOW ONE. Tandsteen verwijderen kan wel wat onprettig aanvoelen, maar doet over het algemeen ook geen pijn. Geef pijn direct aan bij uw mondhygiënist, zodat de behandeling kan worden aangepast.

Hoe weet ik of mijn tandvlees gezond is?

Gezond tandvlees is roze van kleur, is niet ontstoken en vormt zich goed om de tanden en kiezen. Ook bloedt het niet wanneer u poetst. Ontstoken tandvlees kunt u voorkomen door goede mondhygiëne en regelmatig uw gebit te laten controleren en schoonmaken door een mondhygiënist.

Hoe voorkom ik gaatjes in mijn tanden en kiezen?

De belangrijkste tip om gaatjes te voorkomen is tweemaal daags uw tanden te poetsen en ook tussen de tanden te reinigen. Door tandplak regelmatig te verwijderen houd je je mond gezond. Daarnaast raden we u aan om zo weinig mogelijk suiker te eten en te drinken. Door de bacteriën in uw mond worden deze suikers omgezet in zuren, die het glazuurlaagje van uw tanden aantasten. Hoe vaker deze ‘zuurstoot’ plaatsvindt, hoe meer risico op gaatjes. Door niet vaker dan 7 keer per dag iets te eten (3 hoofdmaaltijden en maximaal 4 tussendoortjes) beperk je het risico op gaatjes. Tussen de maaltijden door heeft uw gebit namelijk de tijd nodig om te herstellen.

Welk type tandenborstel is de beste keuze?

Een elektrische tandenborstel is de beste keuze voor een goede mondhygiëne, omdat die gemiddeld meer tandplak verwijdert dan een handtandenborstel. Ook kunt u met een elektrische borstel eenvoudiger de druk van het poetsen controleren. Te hard poetsen kan leiden tot het terugtrekken van uw tandvlees.

Ik ben erg bang voor de tandarts. Kan een behandeling bij de mondhygiënist ook met een verdoving?

Ja, de mondhygiënist kan indien gewenst lokale anesthesie toepassen. Tevens bestaan er oppervlakkig verdovende gels die vaak al voldoende verlichting geven. Ook het gebruik van warm water helpt bij gevoeligheid tijdens de behandeling.

Vragen? Wij helpen je graag verder!