Periodieke controle

Behandelingen

Contact

Periodieke controle Almere

Het is belangrijk je gebit bij voorkeur minimaal twee keer per jaar te laten controleren om een gezond en mooi gebit te behouden. Tijdens een periodieke controle onderzoekt de tandarts je tanden, kiezen, tandvlees en slijmvliezen op eventuele afwijkingen. We ontdekken en verhelpen gebitsproblemen op deze manier vroegtijdig. Daarnaast besteden we bij Tandartsenpraktijk De Waterval extra aandacht aan een goede mondverzorging. Een goede mondhygiëne draagt bij aan een stralende lach en een gezond gebit. Bij Tandarts Praktijk de Waterval kun je terecht voor een periodieke controle Almere tandarts met jarenlange ervaring!
Maak een afspraak voor een periodieke controle en gebitsreiniging bij Tandartsenpraktijk De Waterval in Almere.

Hoe werkt een periodieke controle?

Bij Tandartsenpraktijk De Waterval vinden we een goede mondhygiëne van groot belang, omdat dit veel tandheelkundige problemen voorkomt. We adviseren dan ook een periodieke controle te combineren met een grondige gebitsreiniging bij de mondhygiënist. In totaal duurt de combinatieafspraak gemiddeld 40 minuten. Ontmoet ons team tandartsen en mondhygiënisten alvast, zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens een controle tandarts.

Tandarts

Om gebitsproblemen in een vroeg stadium te ontdekken, controleert de tandarts je gebit en tandvlees tijdens een periodieke controle. We bekijken de conditie van je gebit en controleren op eventuele gaatjes en ontstekingen. Indien nodig maken we röntgenfoto’s tijdens een periodieke controle tandarts.

Wanneer de tandarts afwijkingen aan je gebit ontdekt, verhelpt hij deze vaak direct. In sommige gevallen is een aanvullende behandeling nodig. De tandarts maakt hiervoor een vervolgafspraak met je of verwijst je door naar een andere deskundige, zoals een endodontoloog, orthodontist, parodontoloog of implantoloog.

Mondhygiënist

De mondhygiënist reinigt je tanden en kiezen grondig om problemen aan je gebit en tandvlees te voorkomen. Tijdens de gebitsreiniging verwijderen we aanslag, tandplak en tandsteen. Naast het reinigen en polijsten geeft de mondhygiëniste je advies over een goede dagelijkse mondhygiëne. Naast het belang van een tandartscontrole, is het namelijk ook echt van belang dat je jouw tanden zelf goed verzorgt. Je levert op deze manier zelf ook een bijdrage aan het voorkomen van gebitsproblemen.

Tarieven periodieke controle

Voordat je je gaat inschrijven bij een (nieuwe) tandarts, snappen wij dat je meer wilt weten over de kosten periodieke controle Almere tandarts. De Nederlandse Zorgautoriteit stelt de tarieven voor alle tandheelkundige behandelingen jaarlijks vast. De gezondheid van je gebit bepalen de exacte kosten voor een periodieke controle. Wanneer er aanvullende behandelingen nodig zijn, vallen de kosten hoger uit. Per persoon kunnen de periodieke controle tandarts kosten dan ook verschillen. Hieronder bekijk je de meest voorkomende kosten bij een periodieke controle.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Indien je jonger dan 18 jaar bent, vergoedt de zorgverzekeraar een periodieke controle. Ben je 18 jaar of ouder, dan wordt de behandeling niet vergoed vanuit de basisverzekering en krijg je te maken met controle tandartskosten Almere. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt, krijg je een periodieke controle (voor een gedeelte) wel vergoed. Raadpleeg je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar voor de voorwaarden en hoogte van de vergoeding. Ook in het geval van periodieke controle tandarts basisverzekering.

Tips voor een goede mondgezondheid

Voor een gezond gebit is het belangrijk je tanden, kiezen en tandvlees consequent te onderhouden en verzorgen. Bekijk onderstaande tips:

Veelgestelde vragen over periodieke controle

Waarom is een periodieke controle belangrijk?

Een periodieke controle heeft als doel eventuele gebitsproblemen tijdig te signaleren. Je voorkomt zo dat problemen verergeren. Daarnaast kunnen sommige gebitsafwijkingen een aanwijzing zijn voor algehele gezondheidsproblemen. Een periodieke controle is dus goed voor je gebit en algemene gezondheid.

Is een periodieke tandartscontrole verplicht?

Het is niet verplicht om twee keer per jaar naar een tandarts te gaan. Je kunt ook een afspraak maken wanneer je klachten ervaart. Echter, we raden dit sterk af. Problemen zijn dan vaak al in een vergevorderd stadium, waardoor de behandeling complexer is.

Hoelang duurt de controle?

Een periodieke controle bij de tandarts duurt gemiddeld 10 tot 20 minuten. De tandarts controleert je tanden, kiezen en tandvlees. Wanneer je kiest voor een combinatieafspraak met de mondhygiënist duurt de behandeling in totaal 40 minuten.

Is een periodieke controle twee keer per jaar voldoende?

In de meeste gevallen adviseren we twee keer per jaar een bezoek te brengen aan de tandarts. Wanneer het verstandig is vaker langs te komen, bespreekt de mondhygiënist dit met je.

Afspraak maken voor een periodieke controle in Almere

Neem voor meer informatie over de controle tandarts kosten of het maken van een afspraak contact met ons op door te bellen naar 036 547 02 70. We zijn telefonisch bereikbaar tussen 08:00 – 12:00 en van 14:00 – 16:00. Ben je nog niet eerder in onze praktijk geweest? Schrijf je eenvoudig online in.