Orthodontie Almere

Je gebit is belangrijk om goed te kunnen kauwen en je wilt natuurlijk ook dat het er goed uit ziet! In het behandelconcept orthodontie Almere van Praktijk De Waterval staat de functie van het gebit centraal. Een behandeling bij ons betekent dus zowel een goede kauwfunctie als ook een goede esthetiek van zowel het gelaat als tanden en kiezen.

Soorten orthodontie behandelingen Almere

Soms moet de orthodontist of kaakchirurg tanden of kiezen trekken of de kaakstand corrigeren. Dat is echter niet altijd allemaal nodig.

De orthodontie-tandarts van ons team Peter de Jong heeft een unieke manier van werken.

Het grootste voordeel van zijn methode is dat er meestal geen kiezen moeten worden getrokken indien er te weinig ruimte is.

Behandeling zonder extracties (trekken van tanden of kiezen)

In meer dan 90% van de behandelingen hoeven er geen tanden of kiezen getrokken te worden, zelfs als er in het beginstadium te weinig ruimte in de mond is. Ruimtegebrek betekent teveel tanden voor een te kleine kaak.

Onze behandeling richt zich erop om in de kaak zoveel ruimte te creëren, dat alle tanden en kiezen erin passen. Dit geeft een betere kauwfunctie en een stabieler en fraaier eindresultaat. In uitzonderlijke gevallen is het echter aan te raden toch bepaalde kiezen te trekken, maar dat wordt natuurlijk eerst uitvoerig met je besproken. In onze methodiek hebben we de headgear (de buitenboord beugel) gelukkig niet nodig.

Behandeling zonder correctie van kaken door de kaakchirurg

Zowel bij kinderen als volwassenen kan een goed functioneren van het gebit en mooi eindresultaat bereikt worden met alléén een orthodontische behandeling. Op deze manier is een operatie niet nodig. Zo wennen spieren, huid en ander weefsel geleidelijk aan de nieuwe situatie. Het gezicht verandert geleidelijk en het eindresultaat is stabiel.

Op tijd corrigeren van de kaakrelatie en/of kaakvorm

Bij bepaalde afwijkingen kan het verstandig zijn om al zeer vroeg, soms al vanaf 6 jarige leeftijd, met de behandeling te beginnen. Dit betekent dan een korte behandeling waardoor bijvoorbeeld meer ruimte voor de tong ontstaat en een betere tongfunctie en spraak mogelijk worden. Hiermee wordt voorkomen dat door een afwijking de verdere groei van het gezicht negatief beïnvloed wordt.

Orthodontie Almere voor volwassenen

Ook volwassenen kunnen nog zeer goed orthodontisch behandeld worden. Kaakcorrecties en tandverplaatsing zijn mogelijk zonder tussenkomst van de kaakchirurg.

Orthodontie Almere: jouw mond is onze zorg

Je gebit gebruik je heel vaak op een dag. Het moet er niet alleen goed uit zien, maar je moet er ook goed mee kunnen eten en praten. De orthodontische behandeling in de Praktijk De Waterval wordt dan ook met de grootste zorg uitgevoerd. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je gebit beschadigd raakt! En we helpen je graag met tips om je gebit goed te verzorgen, om onnodige gebitsproblemen te voorkomen.

Minimaal risico op beschadigingen

Tanden en kiezen laten zich het best verplaatsen met een constante kleine kracht. Wij gebruiken super elastische materialen, die geleidelijk en constant gedurende meerdere weken hun kracht afgeven. Hierdoor is het risico op beschadiging van de wortels van de tanden en kiezen tot een minimum beperkt.Goede begeleiding in mondhygiëne en voeding

Voor en tijdens de orthodontische behandeling wordt er door ons extra aandacht besteed aan de mondhygiëne en voeding. Hierdoor kunnen we voorkomen dat er onnodig gaatjes ontstaan in het gebit of dat zich tandvleesproblemen tijdens de behandeling ontwikkelen.

Naar de orthodontist in Almere

Als je op zoek bent naar de juiste orthodontische behandeling in Almere, neem dan contact op met Praktijk De Waterval.

Plan uw intake gesprek

Plan een intakegesprek voor advies over uw gebit. Tijdens dit gesprek maken we een gebitsscan en een behandelvoorstel. U ontvangt een begroting met duidelijkheid over vergoedingen van uw zorgverzekeraar.