Orthodontie Almere

Een recht gebit ziet er niet alleen mooi en verzorgd uit, maar draagt ook bij aan je gezondheid. Zo zorgen rechte tanden en kiezen ervoor dat je:

 • Gebit eenvoudiger schoon te houden is
 • Tanden en kiezen minder snel beschadigen
 • Beter kunt kauwen: dit is goed voor je spijsvertering
 • Kaakgewricht minder snel slijt

De orthodontist houdt zich bezig met het verbeteren van de stand van je tanden en kiezen met behulp van een beugel. In het behandelconcept van Praktijk De Waterval staat de functie van het gebit centraal, maar we vinden het ook belangrijk dat je gebit er mooi uitziet. We bieden verschillende behandelingen aan die hieraan bijdragen. Wil jij weten wat onze orthodontist voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 036 547 0270.

Onze orthodontist in Almere

De beugelbehandelingen bij Tandartsenpraktijk De Waterval worden uitgevoerd door orthodontist Diana Cojocaru.

Diana Cojocaru

 • Orthodontist
 • 89914008102

Diana is opgeleid tot orthodontist en gespecialiseerd in diverse beugelbehandelingen. Zowel kinderen als volwassen kunnen bij haar terecht voor een mooi en recht gebit.

Lees meer over Diana Cojocaru

Onze werkwijze

Voordat we met de daadwerkelijke behandeling starten, kom je eerst twee keer langs op onze praktijk voor een consult en een uitgebreid onderzoek.

Eerste consult

Tijdens het eerste consult heb je een gesprek met de orthodontist. In dit gesprek bekijken we de mogelijkheden, bespreken we je wensen en de eventuele behandeling. Voordat we eventuele vervolgafspraken plannen, nemen we de kosten van het onderzoek, de te plaatsen apparatuur en behandelingskosten met u door. Bekijk daarnaast een overzicht van de vergoedingen bij een aanvullende verzekering. We informeren u graag over alle aspecten van een orthodontische behandeling.

Tweede afspraak

Tijdens de tweede afspraak doen we een uitgebreid onderzoek dat bestaat uit het maken van röntgenfoto's en digitale foto's. Daarnaast maken we verschillende afdrukken van je gebit. Op basis van deze informatie maakt de orthodontist een behandelplan dat we vervolgens samen bespreken.

“Een goede samenwerking met de patiënt is ontzettend belangrijk bij succesvolle orthodontie.” – Diana Cojocaru, orthodontist bij Praktijk de Waterval.

De beugelbehandeling

De actieve behandeling start met het plaatsen van een beugel. Afhankelijk van het behandelplan plaatsen we tijdens de behandeling een of meerdere beugels. Dit kan een uitneembare of vaste beugel zijn. Bij Tandartsenpraktijk de Waterval werken we met verschillende soorten beugels. Zo hebben we ook een groot aanbod van verschillende niet-zichtbare beugels. Bekijk hieronder de diverse mogelijkheden.

Invisalign

Speciaal voor jou gemaakt

Met een Invisalign beugel gaat je leven gewoon normaal door terwijl het Invisalign-systeem discreet zijn werk doet. De comfortabele aligners draag je gedurende de aanbevolen 22 uur per dag. Aangezien de aligners uitneembaar zijn, is het heel gemakkelijk je mondhygiëne op peil te houden. Ook geniet je van je gebruikelijke eetpatroon. Naarmate de behandeling vordert en je de aligners om de 1 à 2 weken vervangt, gaat je veranderde glimlach steeds meer mensen opvallen.

Wanneer de orthodontist bevestigt dat je in aanmerking komt voor de behandeling, maken we foto’s, röntgenfoto’s en digitale scans of een tandafdruk van je tanden. Deze records gebruiken we voor het creëren van een ClinCheck 3D-behandelingsplan op basis van je tanden. Je dient de Invisalign beugel meerdere keren te vervangen voor een nieuwe reeks.

Geavanceerde digitale tandheelkunde

Met de iTero® scanner zetten we een stap vooruit in de geavanceerde digitale behandeling. Onze intra-orale scanner vervangt de handmatige afdrukken en maakt snel precieze digitale 3D-afbeeldingen van je tanden. Deze afbeeldingen gebruiken we voor het opstellen van een behandelplan. Indien de op maat gemaakte aligners gereed zijn, ontvang je deze van je orthodontist. Je dient de aligners elke dag te dragen en om de 1 à 2 weken te vervangen voor een nieuwe reeks. Om de 6 tot 8 weken kom je voor een controle langs bij de orthodontist. We controleren de voortuitgang en geven je een nieuw set aligners mee. Na afronding van de behandeling ontvang je retainers om je nieuwe, prachtige glimlach te behouden.

Incognito en WIN

Bij de Incognito en WIN beugels plaatsen we de slotjes aan de binnenkant van je tanden en kiezen. De beugel is hierdoor van buitenaf niet zichtbaar. We maken de beugel volledig op maat en noemen het ook wel een linguale beugel. Elke vier tot zes weken vervangen we het draadje van de beugel, waardoor je gebit steeds iets rechter gaat staan. Het is belangrijk dat je de beugel 24 uur per dag draait.

Damon - metalen zelfligerende brackets en Insignia

Bij de traditionele beugels worden de draden met elastieken in de brackets gehouden. Hierdoor ontstaat er wrijving en druk wat zorgt voor een langzamere en minder comfortabele behandeling. Bij zowel de Damon en Insignia brackets is er een klein klepje in de bracket ingebouwd. Dit klepje voorkomt dat de draad loskomt van de bracket, maar maakt het wel mogelijk dat je tanden vrijer, snel en comfortabel kunnen bewegen. Ook zijn de brackets gemakkelijk schoon te maken, omdat er geen plakaanhechting aan de elastiekjes mogelijk is.

De Insignia is een digitale simulatie waarbij we direct al het eindresultaat van de behandeling kunnen bekijken. Het plaatsen van de beugel doen we met behulp van een door een computer geassisteerde mal. Na het plaatsen van de beugel, kom je iedere maand op controle. We controleren en wisselen indien nodig de draden. Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor doorzichtige slotjes, waardoor de beugel nagenoeg onzichtbaar is.

Controle afspraken

Nadat de beugel is geplaatst, kom je elke vier tot zes weken terug voor een controle afspraak. We bekijken dan de vorderingen en stellen de beugel indien nodig bij. Deze controles dragen bij aan een goed verloop van de beugelbehandeling.

Retentiefase

Wanneer de beugelbehandeling is afgelopen start de periode van nacontrole, of de retentiefase. Dit betekent dat je nog een paar keer terugkomt om te kijken of het eindresultaat stabiel blijft. Bovendien worden tijdens deze controles de retentiedraadjes gecontroleerd. Neem voor meer informatie over orthodontie en de verschillende soorten beugels een kijkje op de website van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten.

Orthodontie bij Tandartsenpraktijk De Waterval

Tandartsenpraktijk De Waterval is een toonaangevende praktijk in de omgeving van Almere Haven. Vaak worden cliënten van andere praktijken naar ons doorverwezen. Ben je nog nooit in onze praktijk geweest? Neem alvast een kijkje binnen met de 3D-viewer.

Openingstijden:

 • Maandag08.00-21.00 uur
 • Dinsdag07.00-21.00 uur
 • Woensdag07.00-21.00 uur
 • Donderdag07.00-21.00 uur
 • Vrijdag08.00-17.00 uur
 • Zaterdag08.30-17.00 uur
 • ZondagGesloten
Contactgegevens

Tandartsenpraktijk De Waterval
Houtstraat 70
1363 BD Almere
036 547 02 70
receptie@praktijkdewaterval.nl