Tandarts voor kinderen

Behandelingen

Contact

Tandarts voor kinderen

Van gezonde tanden en kiezen heb je een leven lang plezier. En hoewel een melkgebit nog gewisseld wordt, is dit wel de basis van het blijvende gebit. Een goede verzorging van het kindergebit door een tandarts voor kinderen is dan ook erg belangrijk: je kunt niet vroeg genoeg beginnen met preventie. Zodra het eerste tandje is doorgebroken, zijn kinderen daarom welkom in onze tandartsenpraktijk. We hebben veel ervaring in het behandelen van kinderen. Ook kinderen die bang zijn voor de tandarts kunnen bij onze kindertandarts terecht.

We raden je aan om twee keer per jaar een afspraak in te plannen bij Tandartsenpraktijk De Waterval voor je kind(eren). Dit kun je doen door te bellen naar 036 547 0270.

Preventieve kindertandheelkunde

Preventie bij het kindergebit is heel belangrijk. Omdat hun glazuur nog niet volledig is uitgehard, zijn de tanden van je kind gevoeliger voor gaatjes dan tanden van volwassen. Wanneer kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze hun gebit het beste kunnen onderhouden, is de kans groter dat ze ook hun blijvende gebit goed verzorgen. Onze preventie-assistentes zijn gespecialiseerd in de preventie van klachten aan het kindergebit. Ze leggen kinderen uit hoe ze hun gebit het beste kunnen verzorgen en geven bijvoorbeeld poetsles. Dit voorkomt tandvlees- en gebitsproblemen in de toekomst.

Tandheelkunde met zorg en aandacht

Ook kinderen die bang zijn voor de tandarts zijn van harte welkom bij Praktijk de Waterval. Wij hebben veel ervaring met het behandelen van kinderen en zullen er alles aan doen om hun ervaring met de tandarts kind zo prettig mogelijk te laten verlopen. Volg onderstaande tips om een bezoek aan de tandarts zo prettig mogelijk te maken voor je kind:

Gratis mondzorg voor kinderen

Wij begrijpen dat je jezelf afvraagt wat de tandarts kosten voor een kind zijn. Voor kinderen tot 18 jaar worden alle tandheelkundige behandelingen volledig vergoed vanuit de basisverzekering (exclusief orthodontie). Ook is het eigen risico niet van toepassing. Je kinderen kunnen dus helemaal gratis naar de tandarts voor kinderen.

Afspraak maken bij de kindertandarts in Almere

Een afspraak voor jezelf of voor je kind bij een kindertandarts kun je telefonisch maken door te bellen naar 036 547 0270. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Zijn jullie nieuw bij onze praktijk? Vergeet dan niet om jullie online in te schrijven. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je een andere vraag over een kinder tandarts? Neem gerust contact met onze kindertandarts Almere poort.

Veelgestelde vragen aan de tandarts voor kinderen

Hoe kan ik angst voor de tandarts bij kinderen tegengaan?

Met deze tips kan je angst voor de tandarts bij je kind voorkomen:

Hoe vaak moeten kinderen naar de tandarts voor controle?

We raden je aan om elke 6 maanden een bezoek te brengen aan de tandarts.

Wat zijn de kosten voor tandzorg bij kinderen?

De kosten van de tandarts voor kinderen worden volledig vergoed, zelfs het eigen risico wordt niet belast.

Vragen? Wij helpen je graag verder!