Klikgebit Almere

Behandelingen

Contact

Klikgebit Almere

Een klikgebit is de ideale vervanging als er tanden en kiezen ontbreken in uw gebit. Het is eigenlijk een soort kunstgebit dat u vast kunt klikken in uw mond. Doordat een klikgebit op implantaten wordt geplaatst, verschuift het veel minder dan een traditioneel kunstgebit. Hierdoor kunt u gewoon weer eten, drinken, praten en lachen zoals u gewend bent. Mist u een groot deel van uw tanden en kiezen en bent u benieuwd wat er voor u mogelijk is? Neem dan contact op met onze praktijk voor een klikgebit in Almere.

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is eigenlijk een soort kunstgebit, maar dan veel steviger. Hij is namelijk vast te klikken op implantaten. Deze implantaten plaatsen we in uw onderkaak of bovenkaak. Hierna kunt u het klikgebit er zelf gemakkelijk in- en uitklikken. De prothese maken we volledig op maat voor u, zodat hij perfect past en hierdoor prettig aanvoelt.

Voordelen klikgebit

Omdat het klikgebit stevig vastzit, hoeft u er niet bang voor te zijn dat hij er zomaar uitvalt of gaat verschuiven. Voor veel van onze patiënten is dit een opluchting. Een kunstgebit kan nog wel eens uit de mond glijden, maar bij een klikgebit hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Bovendien heeft u minder last van voedselresten onder de prothese.
Het nadeel van een klikgebit is dat de implantaten meer aandacht vergen dan een gewone prothese. Daarnaast is er een chirurgische ingreep nodig, waardoor het proces iets langer duurt. Bepaal zelf uw voorkeur en bespreek dit met een van onze tandartsen. Samen kijken we naar de beste oplossing. Hieronder vindt u een aantal van de grootste voordelen:

Wat is beter: kunstgebit of klikgebit?

In eerste instantie ligt een kunstgebit voor de hand als een patiënt een groot deel van zijn of haar tanden mist. Dat heeft vooral te maken met de lagere kosten en de vergoeding hiervan. Toch is een kunstgebit lang niet in elk geval de juiste oplossing. Dit heeft alles te maken met de staat van uw kaak en kaakbot.
Wanneer een kunstgebit niet geschikt is, biedt een klikgebit vaak uitkomst. Hiervoor plaatsen we implantaten in uw kaak, waarop u de klikprothese vastklikt. Een klikgebit is met name een oplossing voor de onderkaak.

Klikgebit kosten

De prijs van een klikgebit kan oplopen tot meer dan € 4.000 euro. Met een klikgebit komt u in de meeste gevallen in aanmerking voor volledige vergoeding vanuit de basisverzekering. Op onze tarievenpagina vindt u al onze tarieven. Deze zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Meestal geldt nog wel een eigen bijdrage en eventueel eigen risico.

Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te achterhalen of u de kosten van een klikgebit vergoed krijgt. Zo weet u zeker dat u straks niet voor verrassingen komt te staan.

Soorten klikgebitten

Als u overweegt een klikgebit te nemen, zijn er twee soorten klikgebitten mogelijk. Het ene klikgebit zit vast met drukknoppen en het andere met een stegverbinding. Deze klikconstructie wordt ook wel een mesostructuur genoemd. Het klikgebit met stegverbinding komen we het vaakst tegen, deze biedt namelijk het meeste houvast. Overigens moet u de ruimte ertussen wel iets beter schoonmaken dan bij een klikgebit met klikconstructie.
Welk klikgebit voor u geschikt is, kan onze tandarts het beste voor u bepalen. Er spelen namelijk verschillende factoren mee. Daarom controleert hij eerst op belangrijke punten, zoals de beethoogte en belasting in uw gebit. Vervolgens plannen we een afspraak met u in voor de uiteindelijke klikgebitbehandeling.

Klikprothese op implantaten zetten

Of u nu een klikgebit in uw bovenkaak of onderkaak laat zetten, het plaatsen gebeurt op dezelfde wijze. Voor het plaatsen van een klikgebit zijn meerdere behandelingen nodig. We leggen graag alle stappen voor u uit.

Veelgestelde vragen over klikgebitten

Wellicht loopt u na het lezen van dit artikel nog tegen vragen aan. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen omtrent klikgebitten.

Wordt een klikgebit vergoed?

De meeste zorgverzekeraars hebben het klikgebit opgenomen in de basisverzekering. Het kan zijn dat u nog een deel eigen risico moet betalen of een eigen bijdrage. Vraag uw zorgverzekeraar hoeveel er voor u wordt vergoed en wat u eventueel zelf nog moet bijleggen.

Een klikgebit schoonmaken: hoe werkt dat?

Het schoonmaken van een klikprothese doet u gewoon met een tandenborstel en tandpasta. Klik het gebit eruit en maak het daarna schoon. Zorg ook dat u goed poetst tussen de implantaten in uw mond, zeker als u een klikgebit op steg heeft. Wanneer u klaar bent met het reinigen, klikt u het gebit er weer in.

Hoelang gaat een klikgebit mee?

De implantaten van uw klikgebit blijven bij goed onderhoud uw hele leven goed. Wel is het belangrijk om na 5 tot 8 jaar de prothese te laten vervangen. Zorg ervoor dat u de implantaten en de prothese in de tussentijd goed schoonhoudt om de kwaliteit hiervan te behouden.

Maak een afspraak voor een klikprothese

Heeft u nog andere vragen over dit onderwerp of wilt u een afspraak maken voor het plaatsen van een klikgebit in Almere? Neem dan contact met ons op door te mailen naar receptie@praktijkdewaterval.nl of bel ons via 036 547 02 70. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Vragen? Wij helpen je graag verder!