Implantologie Almere

Behandelingen

Contact

Implantologie Almere

Het missen van een of meerdere tanden of kiezen kan een grote impact hebben op je leven. Bij veel mensen tast een onvolledig gebit het zelfvertrouwen aan, waardoor ze niet meer zorgeloos durven te praten, eten en lachen. Heb je een onvolledig gebit en wil je hier iets aan laten doen? Met behulp van implantaten vult onze implantoloog in Almere de gaten in je gebit op, waardoor je weer een stralende lach kunt laten zien.

Wat is een implantaat?

implantaat tandarts praktijk almere waterval
Een implantaat is een kunstwortel die in het kaakbot wordt geschroefd. De kunstwortel wordt meestal gemaakt van titanium. Soms zit hierop nog een coating om het implantaat beter in het bot te laten vastgroeien. Dit noemen we osseointegreren. Op het implantaat plaatsen we de suprastructuur. Dit is bijvoorbeeld een kroon, brug, prothese of klikgebit. Op deze manier vervangen we de missende tanden en kiezen en heeft het gebit weer een mooie, complete uitstraling.
Tandarts Almere | Tandartsenpraktijk De Waterval

Peter Hermans / Implantoloog

Tandarts en implantoloog Peter Hermans heeft al meer dan 25 jaar ervaring met implantologie. Hij vult met implantaten de gaten in je gebit op, waardoor je weer onbezorgd kunt praten, eten en lachen. BIG 89021477702.

Implantaat plaatsen

Er zijn twee manieren om een implantaat te plaatsen: het eenfase- en het tweefasensysteem.

Eenfasesysteem implantaat

Bij het eenfasesysteem plaatsen we het implantaat in één behandeling. Tijdens het plaatsen wordt op het implantaat een genezingskapje gedraaid. Dit kapje steekt door het tandvlees en hierop kan later een kroon, brug of prothese worden geplaatst.

Tweefasensysteem implantaat

Bij het tweefasensysteem plaatsen we het implantaat eerst in het bot, waarna het tandvlees weer wordt dicht gehecht. De tweede fase volgt pas als het implantaat helemaal in het bot is vastgegroeid. In de bovenkaak duurt dit meestal vier maanden en in de onderkaak twee maanden. Na deze periode wordt het tandvlees weer opengemaakt en plaatsen we een genezingskap zodat we uiteindelijk een kroon, brug of prothese kunnen plaatsen.
tandimplantaten tandartspraktijk waterval almere

Verschillende soorten implantologie behandelingen

Bij Tandartsenpraktijk De Waterval in Almere kun je terecht voor verschillende implantologie behandelingen. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden.

Enkeltandsvervanging in het gebied van de voortanden

Als je een voortand mist, kun je bij ons terecht voor het laten plaatsen van een enkeltandsvervanging. Deze constructie bestaat meestal uit drie componenten:

1. Het implantaat
2. Het abutment (de opbouw die in het implantaat komt)
3. De Kroon 

Als je een voortand mist, valt dit natuurlijk erg op. We begrijpen dat je dit zo snel mogelijk wilt laten oplossen. Daarom werken we in dit geval meestal met een immediaat plaatsing. Dit betekent dat het implantaat direct na het verwijderen van de wortel wordt geplaatst.
Enkeltandsvervanging in het gebied van de voortanden tandarts almere

Brugconstructie op implantaten

Als je achter je hoektand geen kiezen meer hebt, gebruiken we over het algemeen de brugconstructie. Het is meestal niet nodig om net zoveel implantaten te plaatsen als er wortels ontbreken. Een brug van drie kiezen of kronen op twee implantaten is bijvoorbeeld heel gebruikelijk. Uiteraard is het ook mogelijk om een brug te plaatsen in het voortandgebied.

Het klikgebit

Als je een groot deel van je tanden mist, is een klikgebit een goede oplossing. Een klikgebit vervangt je hele gebit en zit, in tegenstelling tot een kunstgebit, vast op implantaten. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je kunstgebit loslaat, bijvoorbeeld tijdens het eten of praten. In sommige gevallen wordt een klikgebit vergoed vanuit de basisverzekering.

Als je een groot deel van je tanden mist, is een klikgebit een goede oplossing. Een klikgebit vervangt je hele gebit en zit, in tegenstelling tot een kunstgebit, vast op implantaten. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je kunstgebit loslaat, bijvoorbeeld tijdens het eten of praten. In sommige gevallen wordt een klikgebit vergoed vanuit de basisverzekering.

“Prettige en flexibele praktijk met zowel bij Peter de tandarts als Sophie de mondhygieniste, heel goede ervaring. Ze denken altijd met je mee en ik ben heel blij met mijn facings! Ook voor controles heel goed en vakkundig! – M. Leferink

Veelgestelde vragen over implantaten

Wat is implantologie?

Implantologie is de restauratie van je gebit met behulp van implantaten. Dit betekent dat, als je tanden of kiezen mist in je gebit, een implantoloog deze zogeheten ‘diastemen’ mooi kan opvullen met implantaten. Zo kan iedereen weer genieten van een stralend gebit!

Hoe plaatsen we implantaten?

Voor het plaatsen van implantaten hanteren we 2 werkwijzen. Een afspraak bij onze implantoloog wijst uit welke voor jou het meest geschikt is:

1. Eenfasesysteem waarbij we het implantaat in één behandeling plaatsen, inclusief genezingskap.

2. Tweefasensysteem waarbij we het implantaat eerst laten vastgroeien in je kaakbot onder het tandvlees. Bij een vervolgafspraak plaatsen we de rest van je kunsttand. 

Uit welke implantaten kan ik kiezen?

Je kunt bij ons uit de volgende implantaten kiezen:

1. Enkele implantaat voor een tand of kies

2. Een brugconstructie voor meerdere missende tanden of 2 of meer

3. Een klikgebit voor een volledig nieuw gebit indien je geen eigen tanden en kiezen meer hebt 

Wanneer moet ik naar een implantoloog?

Je gaat naar een implantoloog als je gaten in je gebit hebt door bijvoorbeeld een trauma, een wortelfractuur, parodontitis of cariës het of bij een slechte mondhygiëne als je verloren gegane elementen wilt laten vervangen. Tandbederf kan er op den duur voor zorgen dat je tanden uitvallen, maar ook een val of een flinke klap kan resulteren in tanduitval. Is het laatste het geval? Bewaar de tand dan in melk of in je mond en kom direct naar onze praktijk. In veel gevallen kunnen we je eigen tand terugplaatsen. Je kunt ook bij een implantoloog terecht als je bijvoorbeeld een klikgebit wilt.

Kan een implantaat plaatsen altijd?

Helaas niet. Het valt of staat met de dikte en hoogte van de kaakwal, de zogenaamde ‘processus’. Een enkele tand of kies vervangen kan doorgaans altijd. Heb je vanaf de hoektand geen tanden meer, dan kiezen we vaak voor een brugconstructie. Als je helemaal geen tanden of kiezen meer hebt, of slechts enkele, dan kiezen we doorgaans samen met jou voor een volledig klikgebit. Is je kaak niet geschikt voor een implantaat, dan is een kunstgebit meestal de beste optie. Dit is een uitneembaar gebit. 

Doet een implantaat pijn?

Het plaatsen van een implantaat doet geen pijn. Onder lokale verdoving plaatsen we de koppelpunten van 1 of meer implantaten in je kaakbot. Dit kan hooguit een beetje onwennig voelen de eerste paar dagen. Wanneer je kaak is gewend aan de implantaten, voel je er helemaal niks meer van. Dat betekent meestal dat het implantaat goed is vastgegroeid in het bot: geosseointegreerd.

Hoelang duurt het plaatsen van een implantaat?

Dat hangt natuurlijk af van de mate van tandbederf of botverlies. Plaatsen we een enkel implantaat voor een tand of kies, dan duurt de behandeling relatief korter dan wanneer we de 2 of 4 implantaten voor een klikgebit moeten plaatsen. We bespreken graag de mogelijkheden en duur van de behandeling in onze praktijk. Het plaatsen van 1 of 2 implantaten duurt meestal een uur. Maak gerust een afspraak Je zit nog nergens aan vast.

Wordt een implantaat vergoed door de verzekering?

Doorgaans wordt een implantaat niet vergoed vanuit de basisverzekering. Ook niet bij kinderen jonger dan 18 jaar. Een klikgebit wordt mogelijk wel vergoed. Voor de exacte voorwaarden en vergoedingen adviseren we je om contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij. Mogelijk wordt het plaatsen van 2 implantaten voor een klikgebit vergoed uit de basisverzekering. Dit kan na de aanvraag van een machtiging bij de zorgverzekeraar. Een eigen bijdrage is dan wel van toepassing. In de andere gevallen worden implantaten wel vergoed uit de aanvullende verzekering binnen je budget.

Vragen? Wij helpen je graag verder!