Tandprothese Almere

Behandelingen

Contact

Tandprothese Almere

Wil jij weer kunnen praten, eten en vooral lachen als vroeger? Bij Tandartsenpraktijk De Waterval in Almere kun je tandprotheses of een kunstgebit laten maken eventueel met behulp van een implantaat. Maak nu een afspraak voor een gebitsprothese Almere of schrijf je in als nieuwe patiënt, dan vertellen onze deskundige tandartsen je meer tijdens een eerste consult.

Dit vinden we belangrijk

Wat is een tandprothese?

Een tandprothese dient als kunstmatige opvulling of vervanging van een tanden en kiezen. Mis je een of meerdere tanden? Wacht dan niet te lang en neem contact op met onze praktijk voor een gebitsprothese Almere. Onze tandarts denkt graag met je mee over de keuze voor de juiste prothese.

Soorten tandprotheses (volledig en gedeeltelijk)

Er bestaan verschillende typen tandprotheses die je op implantaten kunt laten plaatsen, zoals een:
Als je een aantal tanden of kiezen kwijt bent, zorgt een partiële prothese Almere er dus voor dat je beter kunt bijten, kauwen en spreken. Er bestaan uiteraard ook tandprotheses die geen gebruikmaken van implantaten. Voorbeelden hiervan zijn een plaatje van kunsthars (een tandvleeskleurig plaatje met kunsttanden) en een frame prothese (een metalen frame met een kunsthars plaatje). Ben je benieuwd of een prothese op implantaten het beste bij jou past? Onze tandartsen overleggen dit graag met je tijdens een eerste consult. Maak een afspraak of schrijf je in als nieuwe patiënt bij onze praktijk in Almere.

Tandprothese kosten

Gemiddeld kost een volledig kunstgebit, na de gedeeltelijke vergoeding van 75% uit de basisverzekering, nog ongeveer € 300 euro. Als je vanuit je aanvullende verzekering nog wat vergoed krijgt, kom je vaak uit rond de € 100 euro totaal. De tandprothese prijs is uiteindelijk ook afhankelijk van het soort tandprothese (gehele- of gedeeltelijke tandprothese). Bekijk hier onze tarieven.
Let op: als je in hetzelfde jaar niet met andere zorgkosten aan je eigen risico komt, moet je dit gedeelte nog wel betalen aan je zorgverzekeraar. In dat geval kunnen de kosten dus hoger uitvallen.

Optimale vorming van tandprotheses naar jouw mond

De gebitsprothese die perfect bij je past is helaas niet in een uurtje gemaakt en geplaatst. Er komt veel kijken bij het plaatsen van implantaten en het maken van een optimaal kunstgebit:
Daarom heb je altijd meerdere afspraken nodig voor het plaatsen van implantaten, het ontwerpen van je tandprothese en het uiteindelijk plaatsen ervan. Een partiële prothese Almere kost wat tijd, maar je krijgt er zoveel meer voor terug.

Ons doel: ervoor zorgen dat je je tijdens al deze afspraken op je gemak voelt en dat je uiteindelijk de deur uitloopt met een comfortabele gebitsprothese!

Enkeltandsvervanging in het gebied van de voortanden tandarts almere

Veelgestelde vragen over tandprotheses

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom implantaten, kunstgebitten en gebitsprotheses. Staat je vraag er niet bij, of wil je een uitgebreider antwoord? Neem dan contact op met Tandartsenpraktijk De Waterval in Almere.

Wordt mijn kunstgebit vergoed?

Goed nieuws: driekwart van de kosten van een kunstgebit wordt vergoed door je basisverzekering. Bij Tandartsenpraktijk De Waterval kunnen we ook vooraf een machtigingsaanvraag doen bij je zorgverzekeraar. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Tip: Neem voor de zekerheid altijd eerst contact op met je zorgverzekering, zodat zij de vergoeding vooraf kunnen uitleggen. 

Mijn prothese zit steeds los, wat kan ik daartegen doen?

Voor mensen bij wie de prothese steeds los raakt, raden we een klikgebit aan. Dit is een prothese die op implantaten wordt geplaatst. Doordat je hem letterlijk in je mond vastklikt, heb je geen last meer van lastige of gênante momenten waarbij je tanden uit je mond vallen. Bovendien oogt een klikgebit heel natuurlijk. De ideale oplossing!

Kan ik mijn tandprothese laten repareren als hij kapot of beschadigd is?

Soms raakt een prothese beschadigd. Er breekt bijvoorbeeld een stukje af of er komt een scheurtje in. In sommige gevallen breekt er een hele tand of kies af. Dit kan vervelend zijn doordat scherpe randjes de binnenkant van je wang beschadigen. Bij tandartsenpraktijk De Waterval in Almere zorgen we voor:

  • Tandprothese reparatie: afgebroken of gescheurde onderdelen herstellen.
  • Tandprothese onderhoud: hierbij rebasen we je tandprothese. Dit houdt in dat we hem passend maken met een geheel nieuwe binnenlaag.

Mijn prothese zit niet lekker, hoe los ik dit op?

Als je prothese niet lekker zit, is dat niet alleen erg storend, maar ook slecht voor het kaakbot. Maak daarom meteen een afspraak bij de tandarts van praktijk De Waterval als je last hebt van je kunstgebit of gedeeltelijke prothese.

Neem contact op met tandartsenpraktijk De Waterval

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een gebitsprothese of wil je meer weten? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek bij onze kunstgebitspecialist Peter Hermans. Vul het contactformulier in op onze website of bel ons via 036 547 02 70.

Vragen? Wij helpen je graag verder!