Implantologie Almere

Het missen van een of meerdere tanden of kiezen kan een grote impact hebben op je leven. Bij veel mensen tast een onvolledig gebit het zelfvertrouwen aan, waardoor ze niet meer zorgeloos durven te praten, eten en lachen. Heb jij een onvolledig gebit en wil je hier iets aan laten doen? Met behulp van implantaten vult onze implantoloog de gaten in je gebit op, waardoor je weer een stralende lach kunt laten zien.

 • Meer dan 25 jaar ervaring met implantologie
 • We werken met het gerenommeerde merk Bego
 • We bieden korte behandeltrajecten
 • Direct een afspraak: geen wachtlijst
 • We werken kostenefficiënt: je betaalt nooit te veel
 • Wat is een implantaat?

  Een implantaat is een kunstwortel die in het kaakbot wordt geschroefd. De kunstwortel wordt meestal gemaakt van titanium. Soms zit hierop nog een coating om het implantaat beter in het bot te laten vastgroeien. Dit noemen we osseointegreren. Op het implantaat plaatsen we de suprastructuur. Dit is bijvoorbeeld een kroon, brug, prothese of klikgebit. Op deze manier vervangen we de missende tanden en kiezen en heeft het gebit weer een mooie, complete uitstraling.

Peter Hermans

 • Implantoloog
 • 89021477702

Tandarts en implantoloog Peter Hermans heeft al meer dan 25 jaar ervaring met implantologie. Hij vult met implantaten de gaten in je gebit op, waardoor je weer onbezorgd kunt praten, eten en lachen.

Lees meer over Peter Hermans

Hoe werkt het plaatsen van een implantaat?

Er zijn twee manieren om een implantaat te plaatsen: het eenfase- en het tweefasensysteem.

 • Eenfasesysteem

  Bij het eenfasesysteem plaatsen we het implantaat in één behandeling. Tijdens het plaatsen wordt op het implantaat een genezingskapje gedraaid. Dit kapje steekt door het tandvlees en hierop kan een kroon, brug of prothese worden geplaatst.

  Tweefasensysteem

  Bij het tweefasensysteem plaatsen we het implantaat eerst in het bot, waarna het tandvlees weer wordt dichtgehecht. De tweede fase volgt past als het implantaat helemaal in het bot is vastgegroeid. In de bovenkaak duurt dit meestal vier maanden en in de onderkaak twee maanden. Na deze periode wordt het tandvlees weer opengemaakt, waarna we een kroon, brug of prothese plaatsen.

Verschillende soorten implantologie behandelingen

Bij Tandartsenpraktijk De Waterval kun je terecht voor verschillende implantologie behandelingen. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden.

 • Enkeltandsvervanging in het gebied van de voortanden

  Wanneer je een voortand mist, kun je bij ons terecht voor het laten plaatsen van een enkeltandsvervanging. Deze constructie bestaat meestal uit drie componenten:

  1. Het implantaat
  2. Het abutment (de opbouw die in het implantaat komt)
  3. De kroon

  Als je een voortand mist, valt dit natuurlijk erg op. We begrijpen dat je dit zo snel mogelijk wilt laten oplossen. Daarom werken we in dit geval meestal met een immediaatprothese. Dit betekent dat het implantaat direct na het verwijderen van de wortel wordt geplaatst.

Brugconstructie op implantaten

Als je achter je hoektand geen kiezen meer hebt, gebruiken we over het algemeen de brugconstructie. Het is meestal niet nodig om net zoveel implantaten te plaatsen als er wortels ontbreken. Een brug van drie kiezen of kronen op twee implantaten is bijvoorbeeld heel gebruikelijk. Uiteraard is het ook mogelijk om een brug te plaatsen in het voortandgebied.

Het klikgebit

Wanneer je een groot deel van je tanden mist, is een klikgebit een goede oplossing. Een klikgebit vervangt je hele gebit en zit, in tegenstelling tot een kunstgebit, vast op implantaten. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je kunstgebit loslaat, bijvoorbeeld tijdens het eten of praten. In sommige gevallen wordt een klikgebit vergoed vanuit de basisverzekering.

Staat jouw situatie niet beschreven op deze pagina en wil je weten of een implantaat de juiste oplossing is? Plan dan een intakegesprek voor advies over je gebit. Tijdens dit gesprek maken we een gebitsscan en een behandelvoorstel, waarna je een begroting ontvangt met informatie over de vergoeding van je zorgverzekeraar.

 • Openingstijden:

  Maandag07.00 - 21.00 uur
  Dinsdag07.00 - 21.00 uur
  Woensdag07.00 - 21.00 uur
  Donderdag07.00 - 21.00 uur
  Vrijdag08.00 - 17.00 uur
  Zaterdag08.00 - 17.00 uur

 • Contactgegevens

  Tandartsenpraktijk De Waterval
  Houtstraat 70
  1363 BD Almere
  036 547 02 70
  receptie@praktijkdewaterval.nl