Veranderen van tandarts

Behandelingen

Contact

Veranderen van tandarts

Ik wil van tandarts veranderen, kan dit en hoe pak ik dit aan? Als jij bij jouw huidige tandartspraktijk niet tevreden bent, jouw huidige tandarts met pensioen gaat of wanneer je zelf naar de andere kant van het land verhuist kun je ervoor kiezen om te veranderen van tandarts. Het overstappen van de ene tandarts naar de andere is gemakkelijk te regelen. Maar hoe kan ik van tandarts veranderen?

Wisselen van tandarts

Om antwoord te geven op de vraag ‘kan ik van tandarts veranderen?’:ja, dit is ten alle tijden mogelijk. Wel is het zo dat je door een potentiële nieuwe tandarts geweigerd kan worden, als ze bijvoorbeeld geen plek hebben voor nieuwe patiënten. Ga je veranderen van tandarts, maar heb je nog geen nieuwe praktijk gevonden? Dan kun je, in geval van nood, tijdelijk terecht bij een spoedtandarts. Dit is echter wel een noodoplossing. Zoek daarom zo snel mogelijk een nieuwe praktijk.

Uitschrijven bij jouw eigen tandarts

Als je van tandarts wilt veranderen, moet je dit doorgeven aan jouw oude tandarts. Je kunt jouw gegevens opvragen per mail. Er zijn verschillende dingen die je dient door te geven bij het wisselen van tandarts. Zo is het van belang per wanneer je overstapt en ook de reden waarom je van tandarts wilt veranderen wordt gevraagd. Je bent echter niet verplicht om te delen waarom je overstapt. Geef daarnaast de naam en het e-mail adres van de nieuwe tandarts door, zodat de oude praktijk het persoonlijke dossier kan overdragen.

Tandarts Praktijk de Waterval: jouw nieuwe tandarts

Je kunt dus van tandarts veranderen, maar hoe gaat dit precies in zijn werk bij jouw nieuwe praktijk? Wil je overstappen van tandarts? Informeer dan in eerste instantie of de potentiële nieuwe praktijk jou accepteert als patiënt. Als je wilt overstappen naar Tandarts Praktijk de Waterval en wij jou accepteren, is het van belang dat je al jouw persoonsgegevens doorgeeft. Ga je naar de praktijk voor jouw eerste afspraak? Neem dan niet alleen jouw identiteitskaart mee, maar ook jouw verzekeringspasje. Je hoeft niet zelf aan de zorgverzekeraar door te geven dat je bent overgestapt.

Vragen? Wij helpen je graag verder!