Composiet facings

Composiet facings zijn ultradunne, op maat gemaakte hulzen van tandkleurig composietmateriaal die op de voorkant van uw tanden worden geplaatst. Ze dienen om onvolkomenheden te verbergen, zoals verkleuringen, spleten, scheve tanden, of beschadigingen, en om uw glimlach te verbeteren.

De voordelen van composiet facings

 • Natuurlijke uitstraling:Composiet facings hebben een ongelooflijk natuurlijke uitstraling, omdat het materiaal qua kleur en glans overeenkomt met uw eigen tanden.
 • Minimale tandstructuurverwijdering:Het behoud van de meeste van uw natuurlijke tandstructuur is een groot voordeel. Vaak is er slechts een minimale voorbereiding van de tanden nodig.
 • Directe resultaten:In tegenstelling tot sommige andere cosmetische tandheelkundige procedures, bieden composiet facings meestal directe resultaten.


De composiet facing procedure

 1. Consultatie:Onze ervaren tandartsen bespreken uw wensen en verwachtingen, en beoordelen uw tanden om te bepalen of composiet facings geschikt zijn.
 2. Voorbereiding:Als voorbereiding worden er minimale hoeveelheden tandglazuur verwijderd en een afdruk van uw tanden genomen.
 3. Plaatsing:De op maat gemaakte facings worden op uw tanden aangebracht en zorgvuldig aangepast voor een perfecte pasvorm en uitstraling.
 4. Uitharding:Een speciale lamp wordt gebruikt om het composietmateriaal uit te harden en de facings stevig op hun plaats te houden.

Afwerking: Onze tandartsen polijsten en perfectioneren de facings voor een natuurlijke uitstraling en comfort.

Cosmetische tandheelkunde met composiet facings

Composiet facings zijn een uitstekende keuze voor cosmetische tandheelkunde, omdat ze een breed scala aan onvolkomenheden kunnen aanpakken en uw glimlach kunnen transformeren. Ze worden vaak gebruikt voor het oplossen van:

 • Verkleurde tanden
 • Spleten tussen tanden
 • Scheve tanden
 • Afgebroken of beschadigde tanden

Het gebruik van tandkleurig composietmateriaal zorgt ervoor dat de facings naadloos overeenkomen met uw natuurlijke tanden.

Kosten, duurzaamheid en herstel van composiet facings

 • Kosten:De kosten van composiet facings variëren, afhankelijk van het aantal facings dat u nodig heeft en de complexiteit van de behandeling.
 • Duurzaamheid:Goed onderhouden composiet facings kunnen jaren meegaan, en ze zijn bestand tegen dagelijkse slijtage.
 • Herstel:In het zeldzame geval dat er schade optreedt, kunnen facings worden hersteld of vervangen door uw tandarts.


Onderhoud van composiet facings

Het onderhoud van composiet facings is eenvoudig. Regelmatige tandartsbezoeken, dagelijks poetsen en flossen, en het vermijden van overmatig gebruik van tabak, koffie en andere sterk kleurende stoffen zorgen ervoor dat uw facings lang meegaan en er prachtig blijven uitzien.

Bij Tandartspraktijk De Waterval begrijpen we de kracht van een stralende glimlach. Neem contact met ons op om een vrijblijvende afspraak in te plannen.