Parodontologie Almere

Behandelingen

Contact

Parodontologie Almere

Een parodontoloog is gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen aan het steunweefsel van tanden en kiezen, zoals het tandvlees en het kaakbot. Heb je last van pijnlijk of gevoelig tandvlees? Wacht er dan niet te lang mee om dit te laten behandelen. Onze parodontoloog behandelt onder andere:

Neem bij tandvleesproblemen contact met ons op en maak een afspraak bij onze parodontoloog. Praktijk de Waterval is erkend door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP). Je bent bij ons dus verzekerd van de beste parodontologische zorg.

sokratis katsamakis parodontoloog 1 1 400x400 adaptiveResize

Sokratis Katsamakis / Parodontoloog

Sokratis Katsamakis is erkend parodontoloog en een van de weinige parodontologen in Nederland die verbonden zijn aan een algemene tandartsenpraktijk. Hij is gespecialiseerd in parodontologie en de multidisciplinaire behandeling van complexe tandheelkundige problemen.

Onze werkwijze bij doorverwijzingen

Parodontitis is een aandoening die het tandvlees en het bot rondom de tanden aantast. Deze aandoening kan een vergevorderd stadium bereiken zonder dat je het doorhebt. Het is daarom erg belangrijk om je tandvlees regelmatig te laten controleren door je tandarts of mondhygiënist. Parodontitis tast het kaakbot aan dat de tanden en kiezen vasthoudt. Als dit probleem niet op tijd behandeld wordt, is het zelfs mogelijk dat tanden en kiezen los komen te zitten en uitvallen. Plan daarom tijdig een afspraak in bij de parodontoloog in Almere.

Parodontitis laten behandelen

Tijdens het eerste consult heb je een gesprek met onze tandarts voor orthodontie. In dit gesprek met een parodontoloog in Almere bekijken we de mogelijkheden, bespreken we je wensen en de eventuele behandeling. Voordat we eventuele vervolgafspraken plannen, nemen we de kosten van het onderzoek, de te plaatsen apparatuur en behandelingskosten met je door. Bekijk daarnaast een overzicht van de vergoedingen bij een aanvullende verzekering. We informeren je graag over alle aspecten van een orthodontische behandeling.

Signalen van een tandvleesprobleem

Tandvleesproblemen kunnen lang onopgemerkt blijven. Als de problemen doorzetten, ontstaan er echter wel verschillende symptomen. Heb je last van de onderstaande symptomen, dan is er hoogstwaarschijnlijk sprake van ontstoken tandvlees of andere tandvleesproblemen.

Voorkom ernstige tandvleesproblemen

Tandvleesproblemen zijn erg slecht voor je gebit en kunnen veel pijn en ongemak veroorzaken. Een ontsteking begint vaak onschuldig, maar kan erg vervelende gevolgen hebben als er niet op tijd iets aan gedaan wordt. Probeer de gezondheid van je tanden en tandvlees daarom veilig te stellen door je gebit goed te verzorgen.Volg onderstaande tips voor gezond tandvlees en plan tijdig een afspraak in bij onze parodontoloog in Almere als dat nodig is:

Enkele feiten over je tandvlees

Screeningsonderzoek parodontologie Almere

In tandartsenpraktijk De Waterval vinden we dat het nooit te vroeg is om tandvleesproblemen aan te pakken. Onze tandartsen doen bij alle (nieuwe) patiënten een screeningsonderzoek (DPSI). Als blijkt dat je last hebt van parodontitis, schakelen we direct onze parodontoloog in. De tandarts en parodontoloog komen dan bij elkaar en stellen een totaalplan op, op basis van jouw klachten en wensen. Je kunt je hier inschrijven voor een eerste onderzoek.

Hoe werkt het screening onderzoek? Bekijk hieronder de video!

Veelgestelde vragen over parodontologie in Almere

Hieronder delen we de meest gestelde vragen over onze parodontologie behandelingen. Staat je vraag er niet bij of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze praktijk in Almere. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Wordt parodontologie vergoed door mijn verzekeraar?

Of een parodontale behandeling wordt vergoed, ligt aan je zorgverzekeraar en polis. We raden je aan om ons te vragen naar de specifieke codes van de behandelingen, zodat je die kunt vergelijken met de vergoedingen in je zorgpakket.

Doet een parodontale behandeling pijn?

Doordat we een plaatselijke verdoving toedienen, doet een parodontale behandeling in de meeste gevallen geen pijn. De verdoving is niet verplicht, maar raden we wel aan, omdat de behandeling dan sneller en effectiever kan verlopen. Enige pijn na de behandeling is snel verholpen door middel van een ibuprofen of paracetamol.

Is er een relatie tussen algehele gezondheid en parodontitis?

Helaas bestaat er soms inderdaad een wederzijdse relatie tussen parodontitis en je algehele gezondheid. Er zijn aanwijzingen dat actieve parodontitis een risico vormt voor aandoeningen zoals hart- en vaatziekten en diabetes type I en II. Maar bijvoorbeeld ook bij

Hoe is parodontitis te voorkomen?

De belangrijkste manier om parodontitis te voorkomen is het goed reinigen van je mond en gebit. Zorg ervoor dat je je gebit elke dag uitgebreid reinigt door tweemaal daags goed te poetsen en gebruik te maken van tandenstokers, flosdraad of ragers. Ook raden we je aan om zo min mogelijk suikers binnen te krijgen en te stoppen met roken.

Parodontologie in Almere bij Tandartsenpraktijk De Waterval

Bij Tandartsenpraktijk De Waterval kun je er zeker van zijn dat we je tandvleesgezondheid serieus nemen. We willen dat iedereen die ons bezoekt de praktijk met een goed gevoel verlaat. Ben je nog nooit bij ons geweest? Neem alvast een kijkje in onze praktijk met de 3D-viewer.

Vragen? Wij helpen je graag verder!