Facings Almere

Behandelingen

Contact

Facings Almere

Als je niet tevreden bent over de stand, vorm of kleur van je tanden, bieden facings uitkomst. Facings zijn een soort schildjes die we tegen je tanden en kiezen plakken, waardoor verkleuringen en standsveranderingen niet meer zichtbaar zijn. Bij Praktijk De Waterval werken we samen met onder andere tandtechnicus Derk-Jan de Haan. Hij maakt facings volgens de minimaal invasieve methode. Dit houdt in dat we in sommige gevallen niet of nauwelijks hoeven te boren voor het plaatsen van de facings. Indien er oude vulmaterialen aanwezig zijn, dienen deze eerst te worden verwijderd. Op zoek naar een gespecialiseerde tandtechnicus Almere? Bij Tandarts Praktijk de Waterval ben je aan het juiste adres!
Ben je benieuwd wat facings kunnen betekenen voor jouw gebit? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consultgesprek.
Mensen hebben vaak geen idee van de wereld die achter nieuwe tanden schuilgaat. Door wie worden ze gemaakt? Uit wat voor materiaal bestaan ze? Wie bepaalt eigenlijk hoe ik er straks uit zal zien? Tandartsen die hun creativiteit alle vrijheid geven plaatsen geen facing, maar dragen bij aan menselijk geluk. Ontdek de wondere wereld van facings!

Waarom Facings?

Facings worden in de meest gevallen geplaatst uit esthetische overwegingen. De meest voorkomende redenen zijn:

Voor-en-na-foto’s met bijgevoegde afbeeldingen

voor 2 1
na 2 1
voor 3 1
na 3 1
voor 4 1
na 4 1

Composiet of porselein?

Facings worden van twee verschillende materialen gemaakt: porselein en composiet. Porseleinen facings worden in een laboratorium op maat gemaakt en daarna door de tandarts in de mond geplaatst. Facings van composiet worden direct in de mond geplaatst en vervolgens op maat geslepen. Eén van de grootste verschillen tussen composiet en porselein is dan ook het slijpen. Wil je facings zonder slijpen? Dan is de kans groot dat porseleinen facings het beste passen bij jouw wensen, aangezien facings zonder slijpen wordt uitgevoerd. Bekijk hieronder de verschillen tussen de twee soorten om erachter te komen welk materiaal het beste bij jou past.

Porseleinen facings

Facings van composiet

Meest natuurgetrouw
Snel geplaatst (in 1 afspraak)
Voelen gladder aan
Goedkoper
Blijven langer mooi
Makkelijk te repareren

Maak een afspraak bij Praktijk De Waterval om erachter te komen welk materiaal het meest geschikt is voor jouw gebit. 

Facings van porselein

Voor de facings van porselein werken we samen met tandtechnicus Derk-Jan de Haan. Hij zorgt ervoor dat je je weer goed voelt bij de uitstraling van je gebit, zodat je zorgeloos kunt lachen middels facings zonder slijpen. Derk-Jan de Haan heeft facings gezet bij verschillende bekende Nederlanders.

Hoe gaat het plaatsen van porseleinen facings?

Wanneer we facings plaatsen volgens de minimaal invasieve, of de non-prep, methode is het niet nodig om te boren. We bevestigen de schildjes dan direct op de tanden en kiezen. We doorlopen de volgende stappen voor non prep facings op weg naar een mooie, stralende glimlach:

1. Bezoek aan de praktijk

Je eerste afspraak vindt plaats bij Praktijk De Waterval. We maken afdrukken van je gebit en sturen die naar de tandtechnicus Almere om er vervolgens studiemodellen van te maken.

2. Afspraak in het lab

Vervolgens maken we een afspraak voor je in het lab van de tandtechnicus. Tijdens deze afspraak wordt de juiste kleur bepaald en worden jouw wensen en de mogelijkheden besproken.

3. Voorproefje van het eindresultaat

Tijdens de derde afspraak kom je langs bij de praktijk. We laten je met kunsthars in de mond zien wat het eindresultaat wordt. Deze zogenaamde mock-up laat daarna weer makkelijk los. Ben je tevreden?

4. Prepareren en afdrukken

We maken in de praktijk een afspraak bij de tandarts voor het prepareren en afdrukken van de facings. Indien nodig maken we een tijdelijke voorziening, bijvoorbeeld wanneer we oude restauraties, kronen of vullingen moeten vervangen. Dan laten we de facings maken door de tandtechnicus aan de hand van het voorbeeld.

5. Het plaatsen van de facings

De facings worden door de tandtechnicus gemaakt in het laboratorium. Dit duurt ongeveer drie weken. Zodra de facings klaar zijn, worden deze in Praktijk De Waterval geplaatst. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we het in overleg ook sneller inplannen.

We raden je aan om altijd eerst een vrijblijvende afspraak te maken voor facings of non prep facings. Tot en met de fase van de mock-up rekenen we, afgezien van het maken van eventuele foto’s en gebitsmodellen, geen kosten.

Veelgestelde vragen over facings

Hieronder vind je de meestgestelde vragen over facings. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Onze collega’s helpen je graag.

Wat zijn facings?

Een facing is in feite een restauratie van een of meerdere scheve, verkleurde of deels afgebroken tanden. We plakken een speciaal op maat gemaakt schildje op je tanden of kiezen, zodat je weer een prachtig wit, recht en strak gebit hebt.

Daarentegen kunnen we ook over een gaaf gebit ‘non prep’ facings plaatsen. Non prep betekent zonder preparatie. We hoeven dus niet eerst iets van de eigen tanden af te slijpen.

Zijn facings geschikt voor iedereen?

In de meeste gevallen zijn facings mogelijk, maar we raden je aan om van de behandeling af te zien wanneer je nagels bijt of ‘s nachts regelmatig met je tanden knarst. Als je in lichtere mate tandenknarst, is het met behulp van een beetverhoging vaak op te lossen. Het is ook mogelijk om een hoektandgeleiding aan te brengen. Deze vermindert beschadiging bij tandenknarsen. Ook kan je ervoor kiezen ’s nachts een plaatje te dragen ter bescherming.

Wat is het onderhoud van een facing?

Het onderhoud van een facing is hetzelfde als het dagelijkse onderhoud aan je eigen gebit: dagelijks poetsen met een zachte tandenborstel en dagelijks stoken of raggen.

Doet de behandeling voor facings pijn?

Nee, het plaatsen van een facing doet geen pijn. De tandarts komt tijdens het slijpen van je tandglazuur veel minder diep in de tand of kies, dan wanneer hij bijvoorbeeld moet boren voor een gaatje. Uiteraard krijg je, indien nodig, een verdoving.

Hoe voelt het om een facing te hebben?

Het voelt natuurlijk aan, alsof het je eigen tand is. Aan het begin kan praten nog wel eens lastig gaan, omdat je tanden nu langer zijn. Bepaalde klanken werken nu anders. Dit is echter niet blijvend: meestal heb je binnen een paar dagen door hoe je weer de juiste klank moet maken. Het went dus erg snel.
facings almere praktijk tandarts waterval

Facings bij Tandartsenpraktijk De Waterval

Tandartsenpraktijk De Waterval is een praktijk in de omgeving van Almere Haven. We werken samen met toonaangevend tandtechnicus Derk-Jan de Haan. Op die manier kunnen we het beste resultaat garanderen. Ben je nog nooit in onze praktijk geweest? of heb je een vraag over bijvoorbeeld facings zonder slijpen? Neem alvast een kijkje binnen met de 3D-viewer

Vragen? Wij helpen je graag verder!