CEREC

Behandelingen

Contact

CEREC Almere

Met CEREC vervaardigen we binnen één behandeling kronen van keramiek. Dankzij de nieuwste technologie op het gebied van tandrestauratie herstelt de tandarts afgebroken tanden en/of kiezen snel. Je geniet zo binnen korte tijd weer van een prachtig gebit. Bij Tandartsenpraktijk De Waterval profiteer je van de volgende voordelen:
Benieuwd of een CEREC-behandeling de geschikte oplossing is voor de restauratie van je gebit? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Nieuwe patiënten schrijven zich eenvoudig online in.

Wat is CEREC?

CEREC is een restauratiemethode die met behulp van een computer binnen korte tijd kronen kan vervaardigen. De tandarts voert zo binnen één behandeling volledige restauratie aan je gebit uit om een of meerdere afgebroken of verkleurde tanden of kiezen te herstellen. Meerdere keren terugkeren naar de tandarts, ‘happen’ voor gebitsafdrukken en noodvoorzieningen zijn dankzij CEREC dan ook verleden tijd.

Hoe werkt CEREC?

Bij Tandartsenpraktijk De Waterval voeren we CEREC uit aan de hand van vijf vaste stappen:

Stap 1 - prepareren tand of kies

De tandarts prepareert je beschadigde tand of kies onder plaatselijke verdoving in de gewenste vorm. Wanneer er een tand of kies ontbreekt, prepareren we de tanden of kiezen aan beide zijden van de lege ruimte. Hier plaatsen we vervolgens een brug op.

Stap 2 - 3D-scan

Met CEREC zijn afdrukken niet meer nodig. Bij de CEREC-technologie maken we voor het vervaardigen van het restauratiemateriaal een 3D-scan van het gebit. We creëren zo een perfect passende tandvervanging, zodat je gebit weer compleet is.

Stap 3 - bepalen vorm en kleur

We laden de gemaakte 3D-scan direct in op de computer. We bespreken op basis van dit ontwerp gezamenlijk de gewenste kleur en vorm van de tandvervanging. De tandarts laat je vervolgens het verwachte resultaat zien.

Stap 4 - tandvervanging vervaardigen

We plaatsen de keramiek voor de kroon, brug, facing, inlay of onlay in het freesapparaat. Op basis van de 3D-scan slijpt het apparaat binnen 10 minuten de tandvervanging in de juiste vorm.

Stap 5 - plaatsen van tandvervanging

Nadat het apparaat het materiaal juist heeft geslepen, plaatst de tandarts deze over de gerepareerde tand en/of kies. Je hebt op deze manier geen tijdelijke voorziening nodig en geniet direct van een prachtig gebit.

Maak een afspraak!

Benieuwd of CEREC de juiste oplossing is voor jouw gebit? Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend consult bij één van de CEREC tandartsen van Tandarts Praktijk de Waterval.

Kosten CEREC

De kosten voor CEREC verschillen per situatie. Zo bepalen het aantal tanden of kiezen die vervangen moeten worden en de kosten van de keramiek de exacte prijs. Voorafgaand aan de behandeling stelt de tandarts een begroting voor je op waarin alle kosten zijn opgenomen. Je komt zo achteraf nooit voor verrassingen te staan en weet wat de exacte CEREC kroon prijs is.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

De zorgverzekeraar vergoedt CEREC niet vanuit de basisverzekering. Indien je aanvullend verzekerd bent, kun je in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding. We informeren u vooraf aan de behandeling graag over de hoogte van de vergoeding. 

“Waar ik in de ochtend nog met lege ruimtes in mijn mond rondliep, liep ik ’s middags de praktijk uit met vier nieuwe kronen. Ik kan weer alles eenvoudig eten en mijn gebit ziet er mooi uit! Heel blij met het resultaat.” - Patricia van Doorn uit Almere

Veelgestelde vragen over CEREC

Welke materialen worden gebruikt bij CEREC?

Met CEREC vervaardigen we binnen één behandeling kronen van keramiek.

Hoelang duurt een CEREC behandeling?

Een CEREC behandeling neemt ongeveer één tot twee uur in beslag.

Doet een CEREC-behandeling pijn?

We voeren de behandeling uit onder plaatselijke verdoving, zodat je geen pijn ervaart. Na de behandeling kan de kroon, brug of facing even onwennig aanvoelen. Dit gevoel verdwijnt binnen enkele dagen. 

Hoe moet ik mijn gerestaureerde tanden en kiezen verzorgen?

Gerestaureerde tanden of kiezen vragen niet om extra onderhoud. Poets je tanden minimaal twee keer per dag twee minuten lang met een zachte tandenborstel. Bij voorkeur met een elektrische borstel. Gebruik daarnaast tandenstokers en ragers voor extra reiniging van je gebit. 

Mag ik na de behandeling gewoon weer eten?

Na de CEREC-behandeling mag je direct weer alles eten. 

Is CEREC voor iedereen geschikt?

CEREC is toepasbaar in vrijwel iedere situatie. Wanneer we een kroon of brug moeten plaatsen, dient er wel een gezonde tandwortel aanwezig te zijn. 

Waaruit bestaan CEREC restauraties?

We maken CEREC restauraties van porselein. Deze natuurlijke stof lijkt veel op het natuurlijke glazuur en verdraagt het lichaam dan ook goed. Daarnaast is porselein een glad materiaal, waardoor bacteriën geen kans krijgen om zich te nestelen. 

Maak een afspraak voor CEREC in Almere

Neem contact met ons op voor meer informatie over een porseleinen kroon repareren of het maken van een afspraak door te bellen naar 036 547 02 70. We staan je graag telefonisch te woord op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Nog niet eerder in onze tandartsenpraktijk geweest? Schrijf je eenvoudig online in.