Orthodontie Almere

Behandelingen

Contact

Tandarts voor orthodontie Almere

Een recht gebit ziet er niet alleen mooi en verzorgd uit, maar draagt ook bij aan je gezondheid. Zo zorgen rechte tanden en kiezen ervoor dat je:

De tandarts houdt zich bezig met het verbeteren van de stand van je tanden en kiezen met behulp van een beugel. In het behandelconcept van Praktijk De Waterval – tandarts voor orthodontie in Almere – staat de functie van het gebit centraal, maar we vinden het ook belangrijk dat je gebit er mooi uitziet. We bieden verschillende behandelingen aan die hieraan bijdragen. Wil jij weten wat onze tandarts voor orthodontie voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 036 547 0270. De tandartsen van ons orthocenter Almere denken graag met je mee.

Onze werkwijze

Voordat de tandarts Almere met de daadwerkelijke behandeling starten, kom je eerst twee keer langs op onze praktijk voor een consult en een uitgebreid onderzoek.

Eerste consult

Tijdens het eerste consult heb je een gesprek met onze tandarts voor orthodontie. In dit gesprek bekijken we de mogelijkheden, bespreken we je wensen en de eventuele behandeling. Voordat we eventuele vervolgafspraken plannen in onze tandartsenpraktijk in Almere, nemen we de kosten van het onderzoek, de te plaatsen apparatuur en behandelingskosten met je door. Bekijk daarnaast een overzicht van de vergoedingen bij een aanvullende verzekering. We informeren je graag over alle aspecten van een orthodontische behandeling.

Tweede afspraak

Tijdens de tweede afspraak bij onze tandarts voor orthodontie in Almere doen we een uitgebreid onderzoek dat bestaat uit het maken van röntgenfoto’s en digitale foto’s. Daarnaast maken we verschillende afdrukken van je gebit. Op basis van deze informatie maakt de tandarts voor orthodontie een behandelplan dat we vervolgens samen bespreken.

De beugelbehandeling

De actieve behandeling start met het plaatsen van een beugel door onze tandarts voor orthodontie Almere. Afhankelijk van het behandelplan plaatsen we tijdens de behandeling een of meerdere beugels. Dit kan een uitneembare of vaste beugel zijn. Bij Tandartsenpraktijk de Waterval – tandarts voor orthodontie in Almere – werken we met verschillende soorten beugels. Zo hebben we ook een groot aanbod van verschillende niet-zichtbare beugels. Bekijk hieronder de diverse mogelijkheden.

Tandarts Almere | Tandartsenpraktijk De Waterval

Airsmile - speciaal voor jou gemaakt

Met een Airsmile beugel gaat je leven gewoon normaal door terwijl het airsmile-systeem discreet zijn werk doet. De comfortabele aligners draag je gedurende de aanbevolen 22 uur per dag. Aangezien de aligners uitneembaar zijn, is het heel gemakkelijk je mondhygiëne op peil te houden. Ook geniet je van je gebruikelijke eetpatroon. Naarmate de behandeling vordert en je de aligners om de 1 à 2 weken vervangt, gaat je veranderde glimlach steeds meer mensen opvallen.

Wanneer de tandarts voor orthodontie bevestigt dat je in aanmerking komt voor de behandeling, maken we foto’s, röntgenfoto’s en digitale scans of een tandafdruk van je tanden. Deze records gebruikt onze ortho Almere voor het creëren van een ClinCheck 3D-behandelingsplan op basis van je tanden. Je dient de airsmile beugel meerdere keren te vervangen voor een nieuwe reeks.

Metalen zelfligerende brackets

Bij de traditionele beugels worden de draden met elastieken in de brackets gehouden. Hierdoor ontstaat er wrijving en druk wat zorgt voor een langzamere en minder comfortabele behandeling. Bij zelfligerende brackets is er een klein klepje in de bracket ingebouwd. Dit klepje voorkomt dat de draad loskomt van de bracket, maar maakt het wel mogelijk dat je tanden vrijer, snel en comfortabel kunnen bewegen. Ook zijn de brackets gemakkelijk schoon te maken, omdat er geen plakaanhechting aan de elastiekjes mogelijk is.
De Insignia is een digitale simulatie waarbij we direct al het eindresultaat van de behandeling kunnen bekijken. Het plaatsen van de beugel doen we met behulp van een door een computer geassisteerde mal. Na het plaatsen van de beugel door onze ortho Almere, kom je iedere maand op controle. We controleren en wisselen indien nodig de draden. Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor doorzichtige slotjes, waardoor de beugel nagenoeg onzichtbaar is.

Controle afspraken

Nadat de beugel is geplaatst, kom je elke vier tot zes weken terug voor een controle afspraak. We bekijken dan de vorderingen en stellen de beugel indien nodig bij. Deze controles dragen bij aan een goed verloop van de beugelbehandeling.

Retentiefase

Wanneer de beugelbehandeling is afgelopen start de periode van nacontrole, of de retentiefase. Dit betekent dat je nog een paar keer terugkomt bij onze tandarts Almere om te kijken of het eindresultaat stabiel blijft. Bovendien worden tijdens deze controles de retentiedraadjes gecontroleerd. Neem voor meer informatie over orthodontie en de verschillende soorten beugels een kijkje op de website van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten.

Orthodontie bij Tandartsenpraktijk De Waterval

Tandartsenpraktijk De Waterval is een toonaangevende praktijk in de omgeving van Almere Haven. Vaak worden cliënten van andere praktijken naar ons doorverwezen. Ben je nog nooit in onze praktijk geweest? Neem alvast een kijkje binnen met de 3D-viewer.

Veelgestelde vragen over orthodontie in Almere

Wat voor soorten beugels zijn er?

Bij Praktijk De Waterval plaatst de tandarts voor orthodontie de beste beugel voor jouw mondbehandeling. De volgende beugels zijn mogelijk, afhankelijk van je wensen en de stand van je kiezen en tanden:

Protocol , werkwijze en type beugels

Bij Praktijk De Waterval maken wij gebruik van zowel uitneembare beugels als slotjes beugels (brackets) en afhankelijk van de indicatie de onzichtbare beugel (Airsmile) . Om voor u en uw kinderen de juiste beugel aan te meten werken wij volgens een vast protocol.

De eerste afspraak betreft de intake waarbij wij kijken wat voor problemen er spelen, wat uw wensen zijn en zeker bij kinderen of zij voldoende gewisseld hebben om een start te kunnen maken voor een orthodontische behandeling. Temeer deze behandeling best kostbaar kan zijn is het tijdig afsluiten van een aanvullende verzekering voor orthodontie aan te raden.

Na de intake volgt een afspraak voor documenteren waarbij wij afdrukken nemen van het gebit, een aantal röntgenfoto’s en lichtfoto’s waarmee de tandarts voor orthodontie de juiste diagnose kan stellen en een behandelplan kan maken

De 3e afspraak is het bespreken van het behandelplan, uitleg geven en een begroting voor de gehele behandeling overhandigen. Indien voor u en uw zoon of dochter alles helder en duidelijk is kunnen wij na uw akkoord aan aanvang maken van de behandeling

Hoelang moet ik een beugel dragen?

Bij kinderen hebben wij te maken met een groei ontwikkeling alsmede het feit dat bij aanvang nog niet alles gewisseld is. Vaak duren de meeste behandelingen 1,5 tot 2,5 jaar. Bij volwassenen en afhankelijk van de wens kunnen behandelingen aanmerkelijk korter duren.

Wanneer de behandeling klaar is besluiten wij meestal achter de voortanden spalkjes te plaatsen alsmede een extra rententie beugel voor de bovenkaak ter voorkoming dat er verschuivingen plaats kunnen vinden.

Hoe weet ik of ik een beugel nodig heb?

Vaak ziet de tandarts bij een reguliere gebitscontrole dat je een beugel nodig hebt. De tandarts verwijst je door naar onze tandarts voor orthodontie.

Vragen? Wij helpen je graag verder!