Endodontologie Almere

Behandelingen

Contact

Endodontologie Almere

Op zoek naar een endodontoloog in Almere? Tandartsenpraktijk De Waterval is gevestigd in Almere Haven en heeft een team van specialisten klaarstaan die jou de beste endodontologische zorg bieden. Maak een afspraak of schrijf je in als nieuwe patiënt.

Neem contact op met Tandartsenpraktijk De Waterval in Almere als je vermoedt dat je een gaatje hebt. Ook kun je direct een afspraak maken via de onderstaande knop of jezelf inschrijven als nieuwe patiënt. Onze tandartsen staan voor je klaar.

Endodontologie bij Praktijk de Waterval

Onze endodontoloog is gespecialiseerd in het uitvoeren van complexe wortelkanaalbehandelingen. Het wortelkanaal is de tunnel aan de binnenkant van een wortel van een tand of kies. In deze tunnel zitten zenuwvezels en kleine bloedvaatjes, die we samen de pulpa noemen. Als het tandweefsel in het wortelkanaal ontstoken is, veroorzaakt dit kiespijn. Helaas geneest dit niet vanzelf en moet het ontstoken tandweefsel verwijderd worden. Maak hiervoor een afspraak bij onze endodontoloog in Almere.

Wanneer een wortelkanaalbehandeling?

Een behandeling van het wortelkanaal is bijvoorbeeld nodig in geval van:

Plan tijdig een afspraak in bij de endodontoloog

Problemen in het wortelkanaal lossen zich niet vanzelf op. Het is dus van belang om de problemen te laten behandelen, zodat het bederf of de ontsteking niet kan doorzetten naar het kaakbot. Indien nodig kan de tandarts je doorverwijzen naar de endodontoloog. Bij Tandartsenpraktijk De Waterval is dit heel eenvoudig: al onze specialisten zitten namelijk onder één dak. Je kunt daarom gewoon binnen de praktijk doorverwezen worden. Daarnaast is onze praktijk volledig ingericht om de beste tandheelkundige zorg te bieden. Zo werkt onze endodontoloog met een speciale microscoop, waarmee ze het wortelkanaal heel precies kan behandelen.

Onze endodontoloog in Almere

De wortelkanaalbehandelingen bij Tandartsenpraktijk De Waterval in Almere worden uitgevoerd door endodontoloog Elisa Martinez.

Onze werkwijze bij doorverwijzingen

Wanneer je eigen tandarts geen wortelkanaalbehandelingen uitvoert, kun je doorverwezen worden naar onze praktijk in Almere. Jouw eigen tandarts stuurt ons dan een verwijsbrief, waarna we contact met je opnemen voor het maken van een consultafspraak. Tijdens het consult onderzoeken we je gebit en maken we röntgenfoto’s. Naar aanleiding van dit onderzoek stellen we in overleg met jou een behandelplan op. Vervolgens plannen we indien nodig een afspraak in voor de wortelkanaalbehandeling.

Hoe verloopt een wortelkanaalbehandeling?

De wortelkanaalbehandeling bestaat uit de volgende stappen: 

1. Voordat de behandeling begint krijg je een plaatselijke verdoving.

2. De endodontoloog maakt de kies of tand open met een boor.

3. Met kleine vijltjes verwijdert de endodontoloog het ontstoken weefsel.

4. De tand of kies wordt gespoeld met een desinfecterend middel.

5. De endodontoloog vult de kies of tand op met rubberen stiftjes.

6. Vervolgens wordt de tand of kies afgewerkt met een vulling*.

7. Na de behandeling kun je direct weer naar huis.

*Indien de tand of kies erg verzwakt is, kan je eigen tandarts ervoor kiezen om een kroon te plaatsen.

"Sinds 4 jaar klant bij deze praktijk en uitermate tevreden. Zowel de tandarts als de mondhygiëniste zijn zeer vakkundig en prettig in omgang. Daarnaast is de wijze van communicatie vanuit deze praktijk telkens weer kraakhelder en zeer prettig." - Emil uit Almere

Veelgestelde vragen over endodontologie

Doet een wortelkanaalbehandeling pijn?

Veel patiënten zien erg op tegen een wortelkanaalbehandeling, omdat ze vrezen dat de behandeling pijnlijk is. Een wortelkanaalbehandeling wordt echter uitgevoerd onder verdoving en is hierdoor vrijwel pijnloos. Als de verdoving na de behandeling uitgewerkt is, kun je wel nog een aantal dagen een pijnlijk gevoel hebben. Pijnstillers zoals paracetamol of ibuprofen helpen hier goed tegen.

Wat doet een endodontoloog?

Een endodontoloog is een specialist op het gebied van lastige wortelkanaalbehandelingen en herbehandelingen als een eerste wortelkanaalbehandeling niet goed is geheeld. De kennis van een endodontoloog ligt bij het binnenste van de tanden en kiezen.

Wanneer naar een endodontoloog?

U wordt doorverwezen naar een endodontoloog als we verwachten dat de wortelkanaalbehandeling erg lastig zal verlopen. Dat hangt natuurlijk samen met verschillende factoren die we tijdens een afspraak het best kunnen beoordelen. Ook als een wortelkanaalbehandeling niet goed geneest, verwijzen we je door naar een endodontoloog.

Krijg ik een wortelkanaalbehandeling bij de endodontoloog?

Wanneer we verwachten dat de wortelkanaalbehandeling lastig van aard is, verwijzen we je door naar onze endodontoloog.

Heb ik een verwijsbrief nodig voor de endodontoloog?

Voor een afspraak bij een endodontoloog heb je een verwijsbrief van de tandarts nodig. Die kunnen we verstrekken, dus maak gerust een afspraak.

Is een behandeling door de endodontoloog duurder dan een gewone behandeling?

Net als onze andere tarieven worden de prijzen van de behandelingen van een endodontoloog jaarlijks vastgesteld door de NZa. Bekijk ons tarievenoverzicht voor de laatst bekende tarieven.

Wordt een behandeling door de endodontoloog vergoed door mijn verzekering?

Dat ligt aan je verzekering. Alle behandelingen door een endodontoloog worden vergoed tot het 18e levensjaar. Daarna moet je een aanvullende tandartsenverzekering hebben. Neem voor de exacte voorwaarden van een eventuele vergoeding contact op met je verzekeringsmaatschappij.

Neem alvast een kijkje bij Tandartsenpraktijk De Waterval

Bij Tandartsenpraktijk De Waterval in Almere doen we ons uiterste best om ervoor te zorgen dat je je in onze praktijk op je gemak voelt. Ons doel is dat iedereen onze praktijk met een goed gevoel weer verlaat. Tandartsenpraktijk De Waterval is een toonaangevende praktijk in de omgeving van Almere Haven. Vaak worden cliënten van andere praktijken naar ons doorverwezen. Ben je nog nooit in onze praktijk geweest? Neem alvast een kijkje binnen met de 3D-viewer.

Vragen? Wij helpen je graag verder!