Etsbrug tandheelkunde

Behandelingen

Contact

Alles wat je moet weten over etsbruggen in de tandheelkunde

Een etsbrug, ook wel bekend als een plakbrug, is een tandheelkundige restauratie die wordt gebruikt om ontbrekende tanden te vervangen zonder de aangrenzende gezonde tanden te slijpen. Het is een innovatieve benadering van tandheelkundige bruggen die de natuurlijke tandstructuur zoveel mogelijk behoudt.

Een etsbrug wordt vervaardigd door middel van een nauwkeurige afdruk van de bestaande tanden. De brug wordt op maat gemaakt in een tandtechnisch laboratorium en bevestigd aan de aangrenzende tanden met behulp van een speciale hechttechniek. In tegenstelling tot traditionele bruggen, waarbij gezonde tanden worden geslepen om ruimte te creëren voor de brug, behoudt een etsbrug de integriteit van de aangrenzende tanden. Dit maakt etsbruggen een aantrekkelijke optie voor mensen die een tandheelkundige restauratie nodig hebben en tegelijkertijd hun natuurlijke tanden willen behouden. Vooraf bepalen we of deze behandeling geschikt is voor jou.

Voordelen van een etsbrug

Etsbruggen bieden tal van voordelen:

 • Minimale invasie: In tegenstelling tot traditionele bruggen, vereisen etsbruggen geen slijpen van aangrenzende tanden, wat je natuurlijke tandstructuur behoudt.
 • Uitstraling: Etsbruggen bieden een prachtige uitstraling aangezien ze zonder metalen armatuur worden vervaardigd en een natuurlijke uitstraling behouden.
 • Snelheid: De etsbrugprocedure is vaak sneller dan andere restauratiemethoden, wat betekent dat je sneller kunt genieten van je vernieuwde glimlach.De etsbrugprocedure

 1. Consultatie: Onze ervaren tandartsen beoordelen je situatie en bespreken of etsbruggen de juiste keuze zijn.
 2. Afdruk: We nemen een nauwkeurige afdruk van je tanden, die als basis dient voor je op maat gemaakte etsbrug.
 3. Vervaardiging: In ons geavanceerde tandtechnisch laboratorium wordt je etsbrug gemaakt, gebruikmakend van de nieuwste technologieën.
 4. Plaatsing: Zodra je etsbrug gereed is, wordt deze zorgvuldig en vakkundig geplaatst, zonder de noodzaak om aangrenzende tanden te slijpen.Etsbrug vs. traditionele brug

Etsbruggen bieden duidelijke voordelen ten opzichte van traditionele bruggen:

 • Geen slijpen van gezonde tanden
 • Verbeterde uitstraling
 • Snelheid van de procedure
 • Minder ongemakKosten van etsbruggen en onderhoud

De kosten van etsbruggen variëren, afhankelijk van je individuele behoeften. Ons deskundige team zal een behandelingsplan opstellen en alle financiële details met je bespreken. Wat betreft onderhoud, vereisen etsbruggen geen speciale zorg. Regelmatig poetsen, flossen en routinematige tandartsbezoeken volstaan om je etsbrug in topconditie te houden. Bij Tandartspraktijk De Waterval in Almere streven we ernaar de tandheelkundige ervaring van onze patiënten te verbeteren. Met etsbruggen bieden we een innovatieve en patiëntvriendelijke benadering van tandheelkundige restauraties. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult.