Porseleinen facings

Behandelingen

Contact

Porseleinen facings

Stralende witte tanden

Porseleinen facings, een innovatieve oplossing in de cosmetische tandheelkunde, bieden niet alleen een aantrekkelijke en stralende glimlach, maar ook duurzame resultaten. Deze op maat gemaakte schildjes van porselein worden zorgvuldig ontworpen en geplaatst door ervaren tandheelkundige professionals om een perfecte pasvorm en uitstraling te garanderen. . Ontdek hier alles wat je moet weten over porseleinen facings, van de voordelen tot de procedure, kosten en onderhoud.

Porseleinen facings in de tandheelkunde

Porseleinen facings zijn dunne, op maat gemaakte schildjes van porselein die op de voorkant van de tanden worden geplaatst. Ze zijn ontworpen om het uiterlijk van de tanden te verbeteren en kunnen worden gebruikt om diverse cosmetische problemen aan te pakken, waaronder verkleuring, scheurtjes, en ongelijkheden.

Voordelen van porseleinen facings

Wat de voordelen betreft, bieden porseleinen facings een natuurlijke uitstraling en een duurzame oplossing voor een breed scala aan cosmetische onvolkomenheden. Ze zijn bestand tegen verkleuring en behouden hun glans en kleur langdurig, waardoor je een stralende glimlach kunt behouden. Bovendien vereisen porseleinen facings minimaal onderhoud en kunnen ze worden gereinigd met normale tandheelkundige reinigingsmiddelen.

Natuurlijke uitstraling: Porselein bootst natuurlijk tandglazuur nauwkeurig na, waardoor een natuurlijke, aantrekkelijke glimlach ontstaat.

Duurzaamheid: Porseleinen facings zijn duurzaam en bestand tegen vlekken, wat zorgt voor langdurige resultaten. 

Maatwerk: Elke facing wordt op maat gemaakt voor de individuele patiënt, waardoor een perfecte pasvorm en uitlijning worden gegarandeerd.

Cosmetische correctie: Ze kunnen worden gebruikt om ongewenste kenmerken te corrigeren, zoals spleten, misvormingen en verkleuringen.

Porseleinen facings procedure

Het proces van het aanbrengen van porseleinen facings begint met een uitgebreid consult waarin je doelen worden besproken en je tandheelkundige gezondheid wordt geëvalueerd. Vervolgens wordt een afdruk van je tanden gemaakt, waarmee de facings op maat worden vervaardigd in een tandtechnisch laboratorium. Tijdens de plaatsing worden je tanden voorzichtig voorbereid door een kleine hoeveelheid glazuur te verwijderen, waarna de facings stevig worden bevestigd met een speciale tandheelkundige lijm.

Het proces, stap voor stap.

Consultatie: Bespreek je wensen en verwachtingen met de tandarts om een behandelplan op maat op te stellen.

Voorbereiding: Een dunne laag van het tandglazuur wordt verwijderd om ruimte te maken voor de facing.

Afdrukken: Impressies worden genomen voor het nauwkeurig vervaardigen van de op maat gemaakte facings.

Plaatsing: De facings worden op de tanden geplaatst en bevestigd met een duurzame lijm.

Porseleinen facings kosten

De kosten variëren afhankelijk van het aantal facings en de complexiteit van de behandeling. Een consultatie met de tandarts kan je een nauwkeurige schatting geven.

Duurzaamheid en herstel

Porseleinen facings zijn duurzaam, maar het is belangrijk om goed voor ze te zorgen. Vermijd bijtende voorwerpen en zorg voor een goede mondhygiëne. In geval van schade kan herstel mogelijk zijn, afhankelijk van de aard van het probleem.

Onderhoud van porseleinen facings

Afspraak maken porseleinen facings

Overweeg je de behandeling met porseleinen facings om je glimlach te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten? Bij Tandartspraktijk De Waterval staan onze ervaren tandheelkundige professionals klaar om je te begeleiden bij elke stap van dit proces. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consultatie op maat en ontdek hoe porseleinen facings je glimlach kunnen transformeren en je zelfvertrouwen kunnen versterken. We kijken uit naar je komst!