Endodontologie Almere

Een endodontoloog is gespecialiseerd in het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen. Het wortelkanaal is de tunnel aan de binnenkant van een wortel van een tand of kies. In deze tunnel zitten zenuwvezels en kleine bloedvaatjes, die samen de pulpa worden genoemd. Wanneer het tandweefsel in het wortelkanaal ontstoken is, veroorzaakt dit kiespijn. Helaas geneest dit niet vanzelf en moet het ontstoken tandweefsel verwijderd worden door een endodontoloog.

Wanneer een wortelkanaalbehandeling?

Een behandeling van het wortelkanaal is bijvoorbeeld nodig in geval van:

 • Een ontstoken wortelkanaal (bijvoorbeeld door een lekkende vulling)
 • Een afgestorven pulpa (bijvoorbeeld door tandbederf)
 • Dreigende problemen in het wortelkanaal

Problemen in het wortelkanaal lossen zich niet vanzelf op. Het is dus van belang om de problemen te laten behandelen, zodat het bederf of de ontsteking niet kan doorzetten naar het kaakbot. Indien nodig kan de tandarts je doorverwijzen naar de endodontoloog. Bij Tandartsenpraktijk De Waterval is dit heel eenvoudig: al onze specialisten zitten namelijk onder één dak. Je kunt dus gewoon binnen de praktijk doorverwezen worden. Daarnaast is onze praktijk volledig ingericht om de beste tandheelkundige zorg te bieden. Zo werkt onze endodontoloog met een speciale microscoop, waarmee ze het wortelkanaal heel precies kan behandelen.

Onze endodontoloog in Almere

De wortelkanaalbehandelingen bij Tandartsenpraktijk De Waterval worden uitgevoerd door endodontoloog Eliza Konstantinidi.

Eliza Konstantinidi

 • Endodontoloog
 • BIG 89914891302

Eliza heeft in 2016 de driejarige opleiding tot tandarts-endodontoloog aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam afgerond. Sindsdien is ze iedere vrijdag werkzaam bij Tandartsenpraktijk De Waterval. Daarnaast is ze verbonden aan een verwijspraktijk voor endodontologie in Rotterdam.

Onze werkwijze bij doorverwijzingen

Wanneer je eigen tandarts geen wortelkanaalbehandelingen uitvoert, kan het zijn dat je wordt doorverwezen naar onze praktijk. Jouw eigen tandarts stuurt ons dan een verwijsbrief, waarna wij contact met je opnemen voor het maken van een consultafspraak. Tijdens het consult onderzoeken we je gebit en maken we röntgenfoto’s. Naar aanleiding van dit onderzoek stellen we in overleg met jou een behandelplan op. Vervolgens plannen we indien nodig een afspraak in voor de wortelkanaalbehandeling.

Hoe werkt een wortelkanaalbehandeling?

De wortelkanaalbehandeling bestaat uit de volgende stappen:

 1. Voordat de behandeling begint, krijg je een plaatselijke verdoving
 2. De endodontoloog maakt de kies of tand open met een boor
 3. Met kleine vijltjes verwijdert de endodontoloog het ontstoken weefsel
 4. De tand of kies wordt gespoeld met een desinfecterend middel
 5. De endodontoloog vult de kies of tand weer op met rubberen stiftjes
 6. Vervolgens wordt de tand of kies afgewerkt met een vulling*
 7. Na de behandeling kun je direct weer naar huis

*Indien de tand of kies erg verzwakt is, kan je eigen tandarts ervoor kiezen om een kroon te plaatsen in plaats van een normale vulling.

Doet een wortelkanaalbehandeling pijn?

Veel patiënten zien erg op tegen een wortelkanaalbehandeling, omdat ze vrezen dat de behandeling pijnlijk is. Een wortelkanaalbehandeling wordt echter uitgevoerd onder verdoving en is hierdoor vrijwel pijnloos. Als de verdoving na de behandeling uitgewerkt is, kun je wel nog een aantal dagen een pijnlijk gevoel hebben. Pijnstillers, zoals paracetamol of ibuprofen, helpen hier goed tegen.

Endodontologie bij Tandartsenpraktijk De Waterval

Bij Tandartsenpraktijk De Waterval doen we ons uiterste best om ervoor te zorgen dat jij je in onze praktijk op je gemak voelt. Ons doel is: iedereen die onze praktijk bezoekt, moet deze met een goed gevoel verlaten. Tandartsenpraktijk De Waterval is een toonaangevende praktijk in de omgeving van Almere Haven. Vaak worden cliënten van andere praktijken naar ons doorverwezen. Ben je nog nooit in onze praktijk geweest? Neem alvast een kijkje binnen met de 3D-viewer.

 • Openingstijden:

  Maandag07.00 - 21.00 uur
  Dinsdag07.00 - 21.00 uur
  Woensdag07.00 - 21.00 uur
  Donderdag07.00 - 21.00 uur
  Vrijdag08.00 - 17.00 uur
  Zaterdag08.00 - 17.00 uur

 • Contactgegevens

  Tandartsenpraktijk De Waterval
  Houtstraat 70
  1363 BD Almere
  036 547 02 70
  receptie@praktijkdewaterval.nl