Wat te doen als je dringend een nieuwe tandarts nodig hebt?

Je wilt overstappen naar een andere tandarts. Bijvoorbeeld omdat je tandarts met pensioen gaat, omdat je gaat verhuizen of omdat je ontevreden bent over je huidige tandarts. Je wilt natuurlijk wel steeds op de beste tandheelkundige zorg kunnen blijven rekenen. Hoe werkt het veranderen van tandarts precies? En mag je zomaar naar een andere tandarts gaan? Wij vertellen je meer over van tandarts wisselen.

Je inschrijven na veranderen van tandarts

Het is geen probleem in Nederland om van tandarts te wisselen. Je hebt namelijk de vrije keuze van een behandelaar. Weet je al naar welke tandarts je zou willen gaan? Neem dan contact op om te informeren of de praktijk plaats heeft. Voor een tandarts geldt geen acceptatieplicht, dus hij of zij hoeft je niet aan te nemen als patiënt. Word je wel aangenomen als patiënt, dan heeft de balie assistent je persoonsgegevens nodig voor de inschrijving. Bij het eerste bezoek aan de tandarts neem je bovendien je identiteitsbewijs en verzekeringspas mee.

Van tandarts wisselen en opzeggen bij je oude tandarts

Is het overstappen naar een tandarts gelukt? Dan moet je natuurlijk je oude tandarts opzeggen. Dit kan je persoonlijk, per e-mail of telefonisch doen. Het is handig om voor het opzeggen van je tandarts een voorbeeldbrief van het internet te gebruiken. In de brief vermeld je de reden van opzegging en de naam en plaats van je nieuwe tandarts. Het is niet verplicht om de reden van je vertrek te melden. Ook vraag je of je dossier via een beveiligde e-mail naar het zorgmailadres van je nieuwe tandarts gestuurd kan worden.

Een nieuwe tandarts zoeken

Zoek je een moderne tandartsenpraktijk in Almere die alle specialisten onder één dak heeft? Neem dan contact op met Tandartsenpraktijk De Waterval. Schrijf je eenvoudig in via ons online formulier, dan verwelkomen wij je graag!

Meer weten of een afspraak maken bij een van onze specialisten?
Kom in contact met onze tandartspraktijk Almere!