Tips na een wortelkanaalbehandeling

Aangezien de wortelkanaalbehandeling een infectie niet meteen helemaal geneest, kan het zijn dat je kloppende pijn na een wortelkanaalbehandeling ervaart. In de meeste gevallen zal de pijn snel wegtrekken, al kan het zijn dat je er langer last van houdt dan je zou verwachten. Er zijn dingen die je kan doen om de pijn te verminderen of te voorkomen. Lees snel verder voor tips tegen wortelkanaalbehandeling napijn en om erachter te komen hoelang pijn na een wortelkanaalbehandeling kan blijven.

Napijn wortelkanaalbehandeling: hoe voorkom je het?

Na een behandeling zal de verdoving nog een tot drie uur zijn werk doen. Daarna is het mogelijk dat je last krijgt van napijn. Deze kloppende pijn na een wortelkanaalbehandeling is te voorkomen of verminderen door het innemen van pijnstillers. Probeer dit tijdig in te nemen zodat je helemaal geen last krijgt van napijn na de wortelkanaalbehandeling. Het kan echter zijn dat je een week na wortelkanaalbehandeling nog pijn hebt. Hoelang je pijn hebt na een wortelkanaalbehandeling zal per persoon verschillen. In enkele gevallen blijft de pijn weken of zelfs maanden aanhouden. Neem dan altijd contact op met de tandarts.

Zacht voedsel eten na wortelkanaalbehandeling

In principe mag je vrij snel weer eten na een wortelkanaalbehandeling. Wacht wel tot de verdoving is uitgewerkt, aangezien je anders ongemerkt op jouw lip of wang bijt. Ook kan het zijn dat je jouw mond verbrand als je te snel gaat eten na een wortelkanaalbehandeling. Daarnaast is het verstandig om vooral zacht eten te nuttigen op het moment dat je nog wortelkanaalbehandeling napijn hebt. Denk hierbij aan een schaaltje yoghurt, een eierkoek of een zacht broodje.

Dagelijkse bezigheden weer oppakken na wortelkanaalbehandeling

Wellicht vraag je jezelf af wanneer je weer mag werken na een wortelkanaalbehandeling. Je mag alles meteen weer doen, al kan het zijn dat pijn nog wat ongemak zal veroorzaken. Je hoeft dus niet te wachten met werken na een wortelkanaalbehandeling. Als je hier pijnstillers voor slikt, kan het zijn dat je er helemaal niks van merkt. Ook mag het autorijden en andere dagelijkse bezigheden meteen na de behandeling weer opgepakt worden. Als je een week na de wortelkanaalbehandeling nog pijn hebt, kan het zijn dat dit je belemmert in het werk of andere bezigheden.

Meer weten of een afspraak maken bij een van onze specialisten?
Kom in contact met onze tandartspraktijk Almere!