Tanden bleken Almere

Veilig en pijnloos bleken voor stralend witte tanden

Stoor jij je aan de kleur van je tanden? Laat je tanden bleken op een veilige manier bij Tandartsenpraktijk De Waterval in Almere. Met de PrevDent methode maken we je tanden binnen één uur tot wel 8 tinten lichter. Dankzij de verantwoorde bleekmethode hoef je je nooit meer zorgen te maken over je glimlach! Kies voor een snelle, effectieve en pijnloze bleekbehandeling.

 • Tanden bleken vanaf € 219,-
 • Tot 8 tinten wittere tanden
 • Veilig en effectief tanden bleken
 • Thuis of in de praktijk bleken

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw tanden? Maak direct een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie. We helpen je graag!

Kosten tanden bleken

In office

€ 375,-

Take Home Day

€ 219,-

Take Home Night

€ 219,-

“Ik stoorde mij ontzettend aan de kleur van mijn tanden. Na de bleekbehandeling heb ik weer een prachtig wit gebit. Ik voel mij een stuk zelfverzekerder!” Kimberly uit Almere

Prachtig wit gebit met de verantwoorde PrevDent CrWR methode

Veel mensen zouden graag een witter gebit willen. Door kleurstoffen in drank en voeding, roken en een matige mondhygiëne verkleuren tanden. Met een bleekbehandeling verwijderen we deze tandverkleuringen. Hiervoor maken we bij Tandartsenpraktijk De Waterval gebruik van de PrevDent Cleaning (re)Whitening & Repair methode (CrWR). Als een van de eerste praktijken in Nederland zijn we begonnen met het toepassen van deze methode. Zo kun je vertrouwen op ervaren PrevDent specialisten. We zetten de voordelen van een bleekbehandeling volgens de PrevDent methode voor je op een rijtje:

 • Snel resultaat: binnen één uur witte tanden
 • Voldoet aan de Europese veiligheidseisen voor tanden bleken
 • Pijnloos en veilig: slechts 6% waterstofperoxide
 • Geen aantasting van het glazuur door natuurlijk stof (nano-hydroxyapatiet)
 • Gebruik van veilig ledlicht in plaats van onverantwoorde warmtelampen

Geen enkele bleekmethode kan kunstelementen witter maken. Vullingen, kronen en bruggen behouden na een bleekbehandeling dan ook hun eigen kleur of krijgen de kleur van nieuwstaat terug.

In office bleken: tandenbleekbehandeling in de praktijk

Naast thuis bleken kun je bij ons uiteraard ook je tanden in de praktijk laten bleken door ervaren specialisten. Na een sessie van slechts één uur sta je weer buiten met een stralend wit gebit. Je tanden laten bleken in de praktijk gaat op de volgende manier:

 1. Allereerst krijg je een gratis consult. Tijdens dit consult kijken we of je gebit geschikt is om te bleken en of we rekening moeten houden met bijvoorbeeld kronen, bruggen of gaatjes.
 2. Vervolgens stellen we de actuele kleur van je tanden vast.
 3. Met behulp van een wangspreider leggen we je gebit bloot.
 4. Voor het beschermen van je tandvlees brengen we een cofferdam aan. Dit is een siliconenachtige pasta die we uitharden met de ledlamp.
 5. Om ook je lippen goed te beschermen, smeren we je lippen in met een masking cream.
 6. Dan is het tijd voor het bleken. We brengen de PrevDent bleekfoam aan op je tanden en kiezen.
 7. Vervolgens plaatsen we de ledlamp op je gebit gedurende 8 minuten.
 8. Na deze 8 minuten verwijderen we de ledlamp en de bleekfoam en herhalen we bovenstaande stap gemiddeld zo’n 5 tot 8 keer.
 9. De mondhygiënist legt je na de behandeling uit hoe je je tanden moet verzorgen om ze mooi wit te houden.

Thuis tanden bleken: overdag of ’s nachts

Veilig je tanden bleken kun je ook zelf! Tijdens een eerste consult in onze praktijk leggen we je alles uit over de bleekbehandeling en de resultaten en maken we een afdruk van je gebit. Op basis hiervan creëren we een speciaal bitje op maat. Thuis kun je dit bitje met het PrevDent-serum vervolgens gemakkelijk dragen wanneer dit jou uitkomt. Dit kan overdag met de Take Home Day-methode of ‘s nachts met de Take Home Night-methode. Maar net wat je zelf prettig vindt! Na de bleeksessies kun je jouw gebit het beste verzorgen met een Mini Kit om de witheid te onderhouden. Wil je graag meer weten over hoe thuis tanden bleken werkt? Maak direct een vrijblijvende afspraak voor een eerste consult of neem contact met ons op.

Vergoeding zorgverzekeraar

De zorgverzekeraar vergoedt een bleekbehandeling meestal niet vanuit de basisverzekering. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt, wordt de behandeling in sommige gevallen (voor een deel) vergoed. Raadpleeg hiervoor je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Tips na het bleken

We adviseren je wanneer je jouw tanden in de praktijk hebt laten bleken, de eerste 24 uur geen sterk gekleurde middelen te nuttigen. Je kunt hierbij denken aan koffie, thee, rode wijn, zure fruitsoorten/sappen, donkergekleurde frisdranken, rode pasta/sauzen, mosterd, ketjap, bieten en rokerswaren. Ook is het belangrijk je gebit goed te verzorgen. Poets je tanden minimaal twee keer per dag twee minuten lang en reinig je gebit met een stoker, rager en/of flossdraad. Breng daarnaast tweemaal per jaar een bezoek aan de mondhygiënist en de tandarts voor een periodieke controle.

Al lange tijd wilde ik mijn tanden graag bleken, maar ik was te bang voor beschadigingen. Tot ik hoorde van Tandartsenpraktijk De Waterval. De behandeling was volledig pijnloos en mijn tanden zijn weer prachtig wit. Bedankt! Johan uit Almere

Veelgestelde vragen over tanden bleken

Tast ik mijn glazuur aan als ik mijn tanden bleek?

Je hoeft met de PrevDent methode niet bang te zijn dat het glazuur van je tanden wordt aangetast als je je tanden bij ons laat bleken. Het stofje nano-hydroxyapatiet in PrevDent repareert hele kleine beschadigingen juist weer. Daarnaast geeft het ook een mooie witte glans aan je tanden.

Hoe wit worden mijn tanden na de bleekbehandeling?

Na de bleekbehandeling zijn je tanden gemiddeld 8 tinten lichter. We bekijken vooraf de actuele kleur van je tanden en vertellen je op basis hiervan hoeveel tinten lichter we je tanden kunnen maken.

Is tanden bleken pijnlijk?

Een behandeling met de PrevDent methode is volledig pijnloos. Wel kunnen je tanden direct na de behandeling wat gevoelig zijn. Deze gevoeligheid verdwijnt binnen een dag weer.

Hoelang blijven mijn tanden wit?

Het resultaat van de bleekbehandeling blijft gemiddeld twee jaar zichtbaar. Om zo lang mogelijk te genieten van je witte tanden adviseren we je minstens twee keer per dag je tanden te poetsen, dagelijks ragers of tandenstokers te gebruiken en regelmatig een bezoek te brengen aan de mondhygiënist.

Inschrijven
Bel ons
Inschrijven
Afspraak maken