• Alle kennis onder één dak: geen doorverwijzingen nodig
 • Ruime openingstijden
 • Patiëntgerichte zorg en service

Parodontologie Almere

Een parodontoloog is gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen aan het steunweefsel van tanden en kiezen, zoals het tandvlees en het kaakbot. Heb je last van pijnlijk of gevoelig tandvlees? Wacht er dan niet te lang mee om dit te laten behandelen. Onze parodontoloog behandelt onder andere:

 • Bloedend, gevoelig of teruggetrokken tandvlees
 • Ontstekingen in het kaakbot
 • Aangetast parodontaal ligament

Neem bij tandvleesproblemen contact met ons op en maak een afspraak bij onze parodontoloog. Praktijk de Waterval is erkend door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP). Je bent bij ons dus verzekerd van de beste parodontologische zorg.

Sokratis Katsamakis

 • Parodontoloog
 • BIG 69063838802

Sokratis Katsamakis is erkend parodontoloog en een van de weinige parodontologen in Nederland die verbonden zijn aan een algemene tandartsenpraktijk. Hij is gespecialiseerd in parodontologie en de multidisciplinaire behandeling van complexe tandheelkundige problemen.

Lees meer over Sokratis Katsamakis

Onze werkwijze bij doorverwijzingen

Wanneer er bij jouw eigen tandartsenpraktijk geen parodontoloog werkzaam is, kun je worden doorverwezen naar onze praktijk. We ontvangen een verwijsbrief van je tandarts, waarna we contact met je opnemen voor het maken van een consultafspraak. Tijdens het consult onderzoeken we je gebit om vast te stellen of er inderdaad een parodontologische behandeling nodig is. Naar aanleiding van dit onderzoek stellen we in overleg met jou een behandelplan op. Vervolgens plannen we een afspraak in voor de behandeling.

Parodontitis laten behandelen

Parodontitis is een aandoening die het tandvlees en het bot rondom de tanden aantast. Deze aandoening kan een vergevorderd stadium bereiken zonder dat je het doorhebt. Het is daarom erg belangrijk om je tandvlees regelmatig te laten controleren door je tandarts of mondhygiënist. Parodontitis tast het kaakbot aan dat de tanden en kiezen vasthoudt. Als dit probleem niet op tijd behandeld wordt, is het zelfs mogelijk dat tanden en kiezen los komen te zitten en uitvallen. Plan daarom tijdig een afspraak in bij de parodontoloog in Almere.

Afspraak maken

Signalen van een tandvleesprobleem

Tandvleesproblemen kunnen lang onopgemerkt blijven. Als de problemen doorzetten, ontstaan er echter wel verschillende symptomen. Heb je last van de onderstaande symptomen, dan is er hoogstwaarschijnlijk sprake van ontstoken tandvlees of andere tandvleesproblemen.

 • Het tandvlees is pijnlijk en geïrriteerd
 • Het tandvlees bloedt snel tijdens het poetsen
 • Het tandvlees is opgezwollen en rood van kleur
 • Je hebt last van een vieze smaak en een slechte adem

Voorkom ernstige tandvleesproblemen

Tandvleesproblemen zijn erg slecht voor je gebit en kunnen veel pijn en ongemak veroorzaken. Een ontsteking begint vaak onschuldig, maar kan erg vervelende gevolgen hebben als er niet op tijd iets aan gedaan wordt. Probeer de gezondheid van je tanden en tandvlees daarom veilig te stellen door je gebit goed te verzorgen. Volg onderstaande tips voor gezond tandvlees:

 • Poets twee keer per dag je tanden
 • Gebruik een elektrische tandenborstel
 • Gebruik een keer per dag een tandenstoker of rager
 • Gebruik regelmatig een plakverklikker

Enkele feiten over je tandvlees

 • Het is erg lastig om je tandvlees gezond te houden, omdat de mondholte continu vol bacteriën zit.
 • Deze bacteriën kunnen binnen 24 uur kolonies vormen op je tanden en kiezen. Dit heet tandplaque.
 • Als je de tandplaque niet vaak genoeg of onvoldoende verwijdert, ontstaat er een ontstekingsreactie. Dit resulteert in bloedend tandvlees.
 • Bij ongeveer 85% van de bevolking is het afweersysteem sterk genoeg om de bacteriën in eerste instantie tegen te houden en blijft de ontsteking oppervlakkig. Dit noemen we gingivitis.
 • Bij de overige 15% van de bevolking is het afweersysteem niet sterk genoeg. In dit geval gaat de ontsteking dieper en wordt het kaakbot aangetast. Dit noemen we parodontitis.

Screeningsonderzoek parodontologie Almere

In tandartsenpraktijk De Waterval vinden we dat het nooit te vroeg is om tandvleesproblemen aan te pakken. Onze tandartsen doen bij alle (nieuwe) patiënten een screeningsonderzoek (DPSI). Als blijkt dat je last hebt van parodontitis, schakelen we direct onze parodontoloog in. De tandarts en parodontoloog komen dan bij elkaar en stellen een totaalplan op, op basis van jouw klachten en wensen. Je kunt je hier inschrijven voor een eerste onderzoek.

Bekijk hieronder een filmpje over het screeningsonderzoek.

Veelgestelde vragen over parodontologie in Almere

Hieronder delen we de meest gestelde vragen over onze parodontologie behandelingen. Staat je vraag er niet bij of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze praktijk in Almere. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Wordt parodontologie vergoed door mijn verzekeraar?

Of een parodontale behandeling wordt vergoed, ligt aan je zorgverzekeraar en polis. We raden je aan om ons te vragen naar de specifieke codes van de behandelingen, zodat je die kunt vergelijken met de vergoedingen in je zorgpakket.

Doet een parodontale behandeling pijn?

Doordat we een plaatselijke verdoving toedienen, doet een parodontale behandeling in de meeste gevallen geen pijn. De verdoving is niet verplicht, maar raden we wel aan, omdat de behandeling dan sneller en effectiever kan verlopen. Enige pijn na de behandeling is snel verholpen door middel van een ibuprofen of paracetamol.

Is er een relatie tussen algehele gezondheid en parodontitis?

Helaas bestaat er soms inderdaad een wederzijdse relatie tussen parodontitis en je algehele gezondheid. Er zijn aanwijzingen dat actieve parodontitis een risico vormt voor aandoeningen zoals hart- en vaatziekten en diabetes type I en II. Maar bijvoorbeeld ook bij:

 • Reumatoïde artritis
 • Zwangerschapscomplicaties
 • Dementie
 • Infecties en abcessen in andere organen (bijv. de hersenen)

Hoe is parodontitis te voorkomen?

De belangrijkste manier om parodontitis te voorkomen is het goed reinigen van je mond en gebit. Zorg ervoor dat je je gebit elke dag uitgebreid reinigt door tweemaal daags goed te poetsen en gebruik te maken van tandenstokers, flosdraad of ragers. Ook raden we je aan om zo min mogelijk suikers binnen te krijgen en te stoppen met roken.

Parodontologie in Almere bij Tandartsenpraktijk De Waterval

Bij Tandartsenpraktijk De Waterval kun je er zeker van zijn dat we je tandvleesgezondheid serieus nemen. We willen dat iedereen die ons bezoekt de praktijk met een goed gevoel verlaat. Ben je nog nooit bij ons geweest? Neem alvast een kijkje in onze praktijk met de 3D-viewer.

 • Behandeltijden:

  Maandag07.00 - 21.00 uur
  Dinsdag07.00 - 21.00 uur
  Woensdag07.00 - 21.00 uur
  Donderdag07.00 - 21.00 uur
  Vrijdag08.00 - 17.00 uur
  Zaterdag08.00 - 16.30 uur

 • Contactgegevens

  Tandartsenpraktijk De Waterval
  Houtstraat 70
  1363 BD Almere
  036 547 02 70
  receptie@praktijkdewaterval.nl

Inschrijven

Alle kennis onder één dak

Voor bijna iedere behandeling kun je bij ons terecht en er is geen doorverwijzing nodig! Alle kennis onder één dak.

Ruime openingstijden

Van maandag t/m zaterdag open voor behandelingen. Op ma-do zelfs tot 21.00 uur! Bepaal zelf wanneer de afspraak jou uitkomt.

Patiëntgerichte zorg

We verplaatsen ons in de patiënt en betrekken je bij het behandelplan en eventuele keuzes die gemaakt moeten worden. Wij zijn er voor jou.

Bel ons
Inschrijven
Afspraak maken