Onderbeet

Behandelingen

Contact

Onderbeet

Het kan zijn dat jij een afwijkende kaakstand hebt, zoals een over- of onderbeet. Dit kan voor vervelende problemen zorgen. Daarom kun je ervoor kiezen om een onderbeet te laten corrigeren. Zo zorg je ervoor dat je de functie van jouw gebit optimaliseert en het er weer mooier uit komt te zien. Het corrigeren van de gebitsafwijking kan gedaan worden met behulp van een beugel of middels een chirurgische behandeling.

Wat is een onderbeet?

Je spreekt van onderbeet op het moment dat jouw onderkaak verder naar voren is gelegen dan jouw bovenkaak. Een onderbeet staat ook wel bekend als een omgekeerde overbeet. Het kan zijn dat de gebitsafwijking minimaal is en je geen problemen zal ervaren. Heb je er in extreme mate last van, dan kan het zijn dat je pijnklachten ervaart en dat praten of kauwen lastiger gaat.

Waardoor wordt een onderbeet veroorzaakt?

In de meeste gevallen is de oorzaak van een onderbeet genetisch, al kan het ook zijn dat de afwijking ontstaat door bijvoorbeeld bepaalde gewoontes. Denk hierbij aan kleine kinderen die hun tong op regelmatige basis tegen de tanden aan duwen, een speentje gebruiken of duimen. Daarnaast kan het ontstaan op het moment dat jij veelal door je mond ademhaalt, wat voor een obstructie van de luchtwegen in jouw neus zorgt.

Een onderbeet corrigeren: diverse methodes

Je kunt een onderbeet corrigeren met behulp van verschillende methodes. Ten eerste wordt er bij de meeste kinderen en tieners met een onderbeet een beugel aangemeten, om zo de afwijking te corrigeren. Bij jonge mensen zijn de kaken nog volop in ontwikkeling, waardoor een onderbeet middels een beugel goed verholpen kan worden. Bij volwassenen vindt er soms een chirurgische ingreep plaats. Bij deze ingreep worden de boven- en onderkaak verplaats om te zorgen voor de ideale kaakstand. Het is mogelijk dat er kiezen getrokken moeten worden tijdens deze ingreep, zodat er extra ruimte vrijkomt.

Neem contact op met tandartsenpraktijk De Waterval

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een onderbeet corrigeren of wil je meer weten? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek bij onze specialisten. Vul het contactformulier in op onze website of bel ons via 036 547 02 70.