Natuurlijke middelen tegen gevoelige tanden: Tips van Tandartspraktijk de Waterval

Gevoelige tanden kunnen plotseling opkomen en behoorlijk hinderlijk zijn. Tandartspraktijk de Waterval deelt enkele natuurlijke oplossingen voor dit ongemak. Tanden en kiezen worden gevoelig wanneer het beschermende tandglazuur weg is en het gevoelige tandbeen (dentine) bloot komt te liggen. Binnen dit tandbeen bevinden zich kleine kanaaltjes (tubuli) die in verbinding staan met zenuwen, wat de gevoeligheid veroorzaakt.

1. Kruidnagel

Kruidnagel wordt al lang gebruikt tegen kies- en tandpijn vanwege de verdovende en antibacteriële eigenschappen. Plaats een kruidnagel op de pijnlijke plek of meng fijngesneden kruidnagel met olie en breng aan op de pijnlijke plek.

2. Tea Tree Olie

Tea Tree olie heeft antibacteriële eigenschappen en kan worden gebruikt om de gevoelige plek in de mond te behandelen. Meng enkele druppels tea tree olie met water en gebruik dit als mondwater om de mond twee minuten te spoelen.

3. Aloë Vera

Aloë Vera kalmeert de huid en heeft voordelen voor gevoelige tanden. Het kan als een natuurlijke optie dienen voor verlichting.

4. Ui en Knoflook

Ui en knoflook zijn effectief tegen tandpijn, maar de sterke smaak kan afschrikken. Rauwe ui en knoflook eten is het meest effectief, maar dit kan een uitdaging zijn vanwege de smaak. Overweeg andere opties, maar onthoud dat deze natuurlijke remedies helpen bij gevoelige tanden.

Gevoelige tanden kunnen wijzen op meer dan alleen ongemak. Vaak duidt deze gevoeligheid op onderliggende tandheelkundige problemen die aandacht nodig hebben. Het is belangrijk om de oorzaak van gevoelige tanden te achterhalen. Onze specialisten kunnen de juiste diagnose stellen en een gepaste behandeling aanbevelen.

Meer weten of een afspraak maken bij een van onze specialisten?
Kom in contact met onze tandartspraktijk Almere!