Kruisbeet

Er zijn verschillende gebitsafwijkingen waar je in je leven last van kunt krijgen. Eén daarvan is kruisbeet. Heb je een extreme vorm van kruisbeet of heb je er veel last van? Dan kun je besluiten om er iets aan te laten doen. Maar wat is een kruisbeet? Bij Tandarts Praktijk de Waterval kun je terecht voor diverse behandelmethodes om een kruisbeet te verhelpen.

Waardoor wordt een kruisbeet veroorzaakt?

Er zijn verschillende oorzaken voor een kruisbeet bij volwassenen en kinderen. Ten eerste kan een kruisbeet een genetische oorzaak hebben. Daarnaast kan een kruisbeet ontstaan als jouw melktanden niet snel genoeg uitvallen of als het doorkomen van de tanden en kiezen van het blijvende gebit niet op normaal tempo verloopt. Ook kan ademen door je mond een negatief effect hebben op de gebitsontwikkeling en de positie van het gehemelte, met mogelijk een kruisbeet als gevolg. Heb jij als kind een lange tijd geduimd? Ook dit is een mogelijke oorzaak van het ontstaan van een kruisbeet.

Een kruisbeet corrigeren: diverse methodes

In de meeste gevallen wordt bij een kruisbeet een beugel gebruikt om het te corrigeren. Vaak wordt er een slotjesbeugel aangemeten om deze gebitsaandoening te corrigeren. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker transparante aligners die gemaakt zijn van plastic, in plaats van een traditionele beugel. Een kruisbeet bij volwassenen wordt soms ook gecorrigeerd tijdens een chirurgische ingreep. Dit gebeurt in de meestal alleen als de aandoening ernstige symptomen geeft.

Kruisbeet corrigeren? Bij Tandarts Praktijk de Waterval ben je aan het juiste adres

Heb je een kruisbeet en wil je dit graag laten verhelpen? De specialisten van Tandarts Praktijk de Waterval helpen je hier graag bij. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

Vragen? Wij helpen je graag verder!