Facings Almere

Als je niet tevreden bent over de stand, vorm of kleur van je tanden, bieden facings uitkomst. Facings zijn een soort schildjes die we tegen je tanden en kiezen plakken, waardoor verkleuringen en standsveranderingen niet meer zichtbaar zijn. Bij Praktijk De Waterval werken we samen met tandtechnicus Derk-Jan de Haan. Hij maakt facings volgens de minimaal invasieve methode. Dit houdt in dat we in sommige gevallen niet of nauwelijks hoeven te boren voor het plaatsen van de facings. Indien er oude vulmaterialen aanwezig zijn, dienen deze eerst te worden verwijderd.

Ben je benieuwd wat facings kunnen betekenen voor jouw gebit? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consultgesprek.

Mensen hebben vaak geen idee van de wereld die achter nieuwe tanden schuilgaat.

Door wie worden ze gemaakt? Uit wat voor materiaal bestaan ze? Wie bepaalt eigenlijk hoe ik er straks uit zal zien?

Tandartsen die hun creativiteit alle vrijheid geven plaatsen geen facing, maar dragen bij aan menselijk geluk. Ontdek de wondere wereld van facings!

Waarom facings?

Facings worden in de meest gevallen geplaatst uit esthetische overwegingen. De meest voorkomende redenen zijn:

  • Verkleuringen in de tand verhelpen
  • Oplossen van een afwijkende stand van de tanden
  • Korte boventanden verlengen
  • Verbeteren van contact tussen de boven- en onderkiezen
  • Spleet tussen de tanden opvullen
  • Een afgebroken tand herstellen
  • Voor het behandelen van slijtage
  • Beetverhoging

Voor-en-na-foto’s met bijgevoegde afbeeldingen

Composiet of porselein?

Facings worden van twee verschillende materialen gemaakt: porselein en composiet. Porseleinen facings worden in een laboratorium op maat gemaakt en daarna door de tandarts in de mond geplaatst. Facings van composiet worden direct in de mond geplaatst en vervolgens op maat geslepen. Bekijk hieronder de verschillen tussen de twee soorten om erachter te komen welk materiaal het beste bij jou past.

Porseleinen facings

Facings van composiet

Meest natuurgetrouw Snel geplaatst (in 1 afspraak)
Voelen gladder aan Goedkoper
Blijven langer mooi Makkelijk te repareren

Maak je een afspraak bij Praktijk De Waterval om erachter te komen welk materiaal het meest geschikt is voor jouw gebit.

Facings van porselein

Voor de facings van porselein werken we samen met tandtechnicus Derk-Jan de Haan. Hij zorgt ervoor dat je je weer goed voelt bij de uitstraling van je gebit, zodat je zorgeloos kunt lachen. Derk-Jan de Haan heeft facings gezet bij verschillende bekende Nederlanders.

Hoe gaat het plaatsen van porseleinen facings?

Wanneer we facings plaatsen volgens de minimaal invasieve, of de non-prep, methode is het niet nodig om te boren. We bevestigen de schildjes dan direct op de tanden en kiezen. We doorlopen de volgende stappen op weg naar een mooie, stralende glimlach:

1. Bezoek aan de praktijk

Je eerste afspraak vindt plaats bij Praktijk De Waterval. We maken afdrukken van je gebit en sturen die naar de tandtechnicus om er vervolgens studiemodellen van te maken.

2. Afspraak in het lab

Vervolgens maken we een afspraak voor je in het lab van de tandtechnicus. Tijdens deze afspraak wordt de juiste kleur bepaald en worden jouw wensen en de mogelijkheden besproken.

3. Voorproefje van het eindresultaat

Tijdens de derde afspraak kom je langs bij de praktijk. We laten je met kunsthars in de mond zien wat het eindresultaat wordt. Deze zogenaamde mock-up laat daarna weer makkelijk los. Ben je tevreden? Dan laten we de facings maken door de tandtechnicus.

4. Prepareren en afdrukken

We maken in de praktijk een afspraak voor het prepareren en afdrukken van de facings. Indien nodig maken we een tijdelijke voorziening, bijvoorbeeld wanneer we oude restauraties, kronen of vullingen moeten vervangen.

5. Het plaatsen van de facings

De facings worden door de tandtechnicus gemaakt in het laboratorium. Dit duurt ongeveer drie weken. Zodra de facings klaar zijn, worden deze in Praktijk De Waterval geplaatst. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we het in overleg ook sneller inplannen.

We raden je aan om altijd eerst een vrijblijvende afspraak te maken. Tot en met de fase van de mock-up rekenen we, afgezien van het maken van eventuele foto’s en gebitsmodellen, geen kosten.

Facings bij Tandartsenpraktijk De Waterval

Tandartsenpraktijk De Waterval is een praktijk in de omgeving van Almere Haven. We werken samen met toonaangevend tandtechnicus Derk-Jan de Haan. Op die manier kunnen we het beste resultaat garanderen. Ben je nog nooit in onze praktijk geweest? Neem alvast een kijkje binnen met de 3D-viewer.

Openingstijden:

Maandag: 08.00 - 21.00 uur
Dinsdag: 07.00 - 17.00 uur
Woensdag: 07.00 - 21.00 uur
Donderdag: 08.00 - 21.00 uur
Vrijdag: 08.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 08.30 - 16.00 uur

Contactgegevens

Tandartsenpraktijk De Waterval
Houtstraat 70
1363 BD Almere
036 547 0270
receptie@praktijkdewaterval.nl