Facings Almere

Wat zijn facings?

Een facing is een schildje van composiet of porselein, dat tegen je tand aan geplakt wordt. Het is een partiële kroon. Zoek je een adres voor facings in Almere? Praktijk De Waterval plaatst ze!

Bel ons op 036-5470270

Waarom facings nemen?

Facings worden in de meeste gevallen geplaatst uit esthetische overwegingen. Met andere woorden: om het gebit mooier te maken. De meestvoorkomende redenen zijn:

  • Verkleuringen in de tand verhelpen (inclusief lelijke oude restauraties)
  • Oplossen van een afwijkende stand van de tanden
  • Minder zichtbare boventanden verlengen
  • Verbeteren van contact tussen de boven- en onderkiezen (door slijtage), d.w.z. beetverhoging
  • Spleet tussen de tanden opvullen
  • Een afgebroken tand herstellen / afgebroken of scheve hoekjes repareren

Composiet of porselein?

Facings kunnen van twee verschillende materialen gemaakt zijn: porselein en composiet. Welke variant past het best bij jou? De informatie hieronder geeft je al een heel goed idee.

Waarom porselein? Waarom composiet?
Meest natuurgetrouw Snelst geplaatst (in 1 afspraak)
Voelen gladder aan Makkelijk te repareren
indien beschadigd
Blijven langer goed

Verschillen tussen porselein en composiet facings

Porseleinen facings worden, na reparatie en afdrukken, in een laboratorium op maat gemaakt. Composiet facings worden direct geplaatst en daarna op maat geslepen.

Om zeker te weten welk materiaal het meest geschikt is voor jouw gebit, maak je een afspraak voor facings in Almere bij Praktijk De Waterval!

Technicus facings Almere

Wij werken samen met technicus Derk-Jan De Haan. Hij zorgt ervoor dat jij je weer goed voelt bij de uitstraling van je gebit, zodat je zorgeloos kunt lachen. Derk-Jan de Haan heeft onder andere facings gezet bij Carice van Houten.

Bekijk hier een filmpje van Derk-Jan De Haan:

Stevige facings van slechts 0.4 mm dik bij Prakijk De Waterval in Almere!

Stevige facings die ook nog eens dun zijn

Wij gebruiken de non-prep techniek waar mogelijk. Dit betekent dat de tanden niet of maar een klein beetje geslepen hoeven te worden voordat de facings geplaatst worden. Samen met het gebruik van de beste, sterkste, lijm, zorgt dit ervoor dat de facings maar een heel dun laagje vormen over de echte tand, maar wel heel sterk zijn.

(Let op: deze techniek kan niet bij iedereen gebruikt worden. De non-prep techniek is mogelijk of niet mogelijk afhankelijk van de staat waarin eventuele vullingen verkeren. Soms gaat de oplossing meer op een kroon lijken. Maak een afspraak voor een intake om te zien of deze methode voor jouw gebit geschikt is.)

Stappenplan facings Almere

Hoe gaat de tandheelkundige te werk bij het zetten van facings? In Almere doorloop je met tandtechnicus Derk-Jan De Haan het volgende traject:

  1. Intake consult: er worden afdrukken voor studiemodellen gemaakt van je gebit en er wordt onderzocht wat mogelijk is voor jouw gebit. (Welk materiaal? De non-prep-techniek?)
  2. De technicus maakt met was een ideale opstelling voor in je mond. Hieroverheen wordt een mal getrokken die over de tanden kan worden gezet. Zo kun je bekijken hoe het er uit zal komen te zien. Je krijgt ook een kostenbegroting.
  3. Plaatsing van de facings.

Samen zorgen we ervoor dat jij je weer helemaal goed voelt bij je gebit!

Ons team