Erkende parodontoloog Almere

Behandelingen

Contact

Erkende parodontoloog Almere

Parodontoloog erkend door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie

Tandartsenpraktijk De Waterval is erkend door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP – één van de slechts 55 praktijken in Nederland).
Voor jou betekent dit:

  • In de Waterval kun je er zeker van zijn dat je tandvleesgezondheid serieus genomen wordt door de erkende parodontoloog Almere: Sokratis Katsamakis
  • Als er sprake is van tandvleesziekte (parodontitis of gingivitis) wordt dit bij ons direct op het hoogste niveau behandeld. De aanpak is daarom snel, effectief en goed voor de portemonnee. Want:

Neem bij tandvleesziektes contact op met Praktijk de Waterval in Almere: 036 547 02 70.

Erkende parodontoloog Almere bij Praktijk De Waterval

De Parodontoloog NVvP is een tandarts gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van de afwijkingen en ziektes van het tandvlees (parodontologie).

In aanmerking voor deze titel komen tandartsen die na hun (5 of 6 jarige) studie tandheelkunde, een 3-jarige (fulltime) MSc studie in parodontologie hebben afgerond, en actief zijn betrokken bij kwaliteitsbehoud van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP).

Erkende parodontoloog Almere bij Praktijk De Waterval

Het MSc programma in Parodontologie in Nederland (ACTAmsterdam) is één van de slechts 12 programma’s die voldoen aan de criteria en zijn erkend door de Europese Federatie van Parodontologie (EFP). De MSc studenten die de schriftelijke en mondelinge examens succesvol hebben afgerond beginnen daarna met een 3-jarig traject dat tot erkenning kan leiden door de NVvP. Deze wordt pas definitief nadat de aspirant Parodontoloog wordt gevisiteerd door 2 leden van het Consilium Parodontologicum. Het Consilium beslist bij de eerstvolgende vergadering of de aspirant Parodontoloog definitief erkend wordt.

Een erkende Parodontoloog is dus minstens 11 jaar bezig geweest om kennis en ervaring op te bouwen alvorens zich erkend Parodontoloog NVvP te mogen noemen.

Controle kwaliteit van de erkende parodontoloog

De erkenning heeft een geldigheid van maximaal 5 jaar. Het kwaliteitsbehoud van de NVvP is een doorlopend proces. De klinische, en wetenschappelijke activiteiten van de Parodontoloog worden jaarlijks geëvalueerd door het Consilium Parodontologicum d.m.v. een jaarverslag.

Elke 5 jaar wordt de parodontoloog opnieuw beoordeeld en wordt een beslissing genomen over de verlenging van de erkenning. De Nederlandse patiënt die geholpen wordt door een Parodontoloog NVvP mag zeker zijn dat hij/zij een zorgverlener is die voldoet aan de strengste kwaliteitseisen die tandheelkunde kent. Er zijn 82 Tandarts-Parodontologen werkzaam in heel Nederland.

Contact erkende parodontoloog Almere

Onze erkende parodontoloog heeft veel ervaring en vertelt u graag over zijn achtergrond. Hij is aanwezig in onze praktijk in Almere op woensdagen van 7.00 tot 14.00.

Bel of mail Praktijk de Waterval voor meer informatie (ma t/m za):