Een onzichtbare beugel: wel of niet aan beginnen?

Een onzichtbare beugel is comfortabel en valt niet op. Dat is de reden dat steeds meer mensen kiezen voor een doorzichtige plastic beugel. Zie je er tegenop om een slotjesbeugel te nemen en voel je meer voor een exemplaar dat je uitneemt voor een eet- of drinkmoment? Lees dan meer over de werking en kosten van een onzichtbare beugel voor volwassenen, ook wel ‘aligner’ (uitlijner) genoemd. Dan weet je snel of deze beugel iets voor jou is.

Wat doen onzichtbare aligners?

Met onzichtbare aligners, bijvoorbeeld van het merk AirSmile, zijn kleine correcties aan je gebit te realiseren. De tandarts kan bepalen of een behandeling met een doorzichtige beugel in jouw geval zin heeft. Als dit zo is en je gaat akkoord met de behandeling, dan worden bij een volgende afspraak foto’s en gebitsafdrukken gemaakt. Je krijgt daarna aligners die voor jou op maat zijn gemaakt. Elke twee weken ontvang je een nieuw setje, waarmee je toewerkt naar het resultaat dat je voor ogen hebt. Binnen tien weken is al resultaat zichtbaar.

De behandelingsduur bij een doorzichtige beugel

Een behandeling met een onzichtbare beugel is bij iedereen anders. Hoe meer er aan je tanden moet gebeuren, hoe langer de behandeling duurt. Een eenvoudige behandeling kan bijvoorbeeld zes maanden duren, terwijl een ingewikkelde behandeling bijvoorbeeld anderhalf jaar duurt. Gaat het om ingrijpende veranderingen, dan adviseert de tandarts meestal een ander soort beugel. Wil je graag een plastic beugel? Dan is het verstandig om te kiezen voor een tandarts die ervaring heeft met dit type beugel.

De kosten van een transparante beugel

Hoe complexer je tandcorrectie is, hoe hoger de kosten uitvallen. Ook ben je voor een aligner vaak iets meer kwijt dan voor een traditionele beugel. Je kan het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar om te horen wat de mogelijkheden zijn voor een vergoeding. Bij een aanvullende verzekering krijg je mogelijk een gedeelte van de kosten terug. Je tandarts of orthodontist geeft een prijsindicatie, zodat je weet aan welke kosten je moet denken. Heb je interesse in een onzichtbare beugel voor volwassenen van AirSmile, dan helpt Tandartsenpraktijk De Waterval je graag verder!

Meer weten of een afspraak maken bij een van onze specialisten?
Kom in contact met onze tandartspraktijk Almere!