Angsttandarts

Behandelingen

Contact

Angsttandarts

Angst voor de tandarts komt vaak voort uit angst voor pijn. Zonde, want pijn is tegenwoordig niet meer nodig. Bij Tandartsenpraktijk De Waterval vinden we het fijn om te weten als je als patiënt angstig bent. Door goede communicatie, moderne apparatuur en zo nodig extra tijd helpen we je door de behandelingen heen en is angst tandarts verleden tijd. Bij Tandartsenpraktijk De Waterval hebben we veel ervaring met mensen met angst voor de tandarts. We vertellen wat we doen, laten je niet onnodig wachten en bespreken pijnbestrijding uitvoerig. Een gezonde en stralende glimlach komt daardoor binnen handbereik.

Onze werkwijze

Om ervoor te zorgen dat je tandarts angst vermindert kun je hier alvast onze werkwijze lezen. Op deze manier weet je precies wat je te wachten staat op het moment dat je een afspraak maakt en hoef je niet bang voor tandarts te zijn.

Het intakegesprek

Het intakegesprek bij onze tandarts voor mensen met angst zien we ook wel als het kennismakingsgesprek. We voeren dan geen behandelingen uit, maar controleren wel je gebit. Zo kun je rustig kennismaken met de tandarts. Door de gebitscontrole krijgt de tandarts een goed beeld van de huidige staat van je gebit. Op basis van die uitkomsten stellen we een behandelplan op.

De behandeling

Ondanks dat je de tandarts en de tandartsassistente ontmoet hebt tijdens het intakegesprek kan de behandeling toch spannend blijven. Je kunt dan ook ademhalingsoefeningen doen om jezelf te kalmeren. Adem hiervoor diep in door je neus en blaas vervolgens rustig uit via de mond. Daarnaast ervaren veel patiënten het als prettig wanneer zij hun eigen muziek bij zich hebben. Het is bij Tandartsenpraktijk De Waterval toegestaan oordopjes mee te nemen, zodat je naar je favoriete muziek kunt luisteren.

Het vervolgtraject

Wanneer je de eerste behandeling gehad hebt bij een tandarts voor bange mensen raden we je aan iets leuks te gaan doen. Zo heb je iets om naar uit te kijken na de behandeling. Ook is het belangrijk om na de eerste behandeling direct een vervolgbehandeling in te plannen. Zo voorkom je dat je op een later moment niet meer durft.

Maak een afspraak bij de angsttandarts van Tandartsenpraktijk De Waterval

Onze tandarts voor angstige mensen doet er alles aan om je op je gemak te stellen tijdens de behandeling. Maak nu vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek bij Tandartsenpraktijk De Waterval. We zijn te bereiken via 036 547 02 70. Wij zorgen ervoor dat angsttandarts verleden tijd is!

Vragen? Wij helpen je graag verder!