• Alle kennis onder één dak: geen doorverwijzingen nodig
  • Ruime openingstijden
  • Patiëntgerichte zorg en service

Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts komt vaak voort uit angst voor pijn. Zonde, want pijn is tegenwoordig niet meer nodig. Bij Tandartsenpraktijk De Waterval vinden we het fijn om te weten als je als patiënt angstig bent. Door goede communicatie, moderne apparatuur en zo nodig extra tijd helpen we je door de behandelingen heen. Bij Tandartsenpraktijk De Waterval zijn we gespecialiseerd in mensen met angst voor de tandarts. We vertellen wat we doen, laten je niet onnodig wachten en bespreken pijnbestrijding uitvoerig. Een gezonde en stralende glimlach komt daardoor binnen handbereik.

Onze werkwijze

Om ervoor te zorgen dat je angst vermindert kun je hier alvast onze werkwijze lezen. Op deze manier weet je precies wat je te wachten staat op het moment dat je een afspraak maakt.

Het intakegesprek

Het intakegesprek zien we ook wel als het kennismakingsgesprek. We voeren dan geen behandelingen uit, maar controleren wel je gebit. Zo kun je rustig kennismaken met de tandarts. Door de gebitscontrole krijgt de tandarts een goed beeld van de huidige staat van je gebit. Op basis van die uitkomsten stellen we een behandelplan op.

De behandeling

Ondanks dat je de tandarts en de tandartsassistente ontmoet hebt tijdens het intakegesprek kan de behandeling toch spannend blijven. Wanneer je de spanning voelt toenemen kun je bij ons rustgevende pillen slikken. Deze kalmeren je en zorgen ervoor dat de spanning afneemt. Ook kun je ademhalingsoefeningen doen. Adem hiervoor diep in door je neus en blaas vervolgens rustig uit via de mond. Daarnaast ervaren veel patiënten het als prettig wanneer zij hun eigen muziek bij zich hebben. Het is bij Tandartsenpraktijk De Waterval toegestaan oordopjes mee te nemen, zodat je naar je favoriete muziek kunt luisteren.

Het vervolgtraject

Wanneer je de eerste behandeling gehad hebt raden we je aan iets leuks te gaan doen. Zo heb je iets om naar uit te kijken na de behandeling. Ook is het belangrijk om na de eerste behandeling direct een vervolgbehandeling in te plannen. Zo voorkom je dat je op een later moment niet meer durft.

Maak een afspraak bij de angsttandarts van Tandartsenpraktijk De Waterval

Onze tandartsen doen er alles aan om je op je gemak te stellen tijdens de behandeling. Maak nu vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek bij Tandartsenpraktijk De Waterval. We zijn te bereiken via 036 547 02 70.

Alle kennis onder één dak

Voor bijna iedere behandeling kun je bij ons terecht en er is geen doorverwijzing nodig! Alle kennis onder één dak.

Ruime openingstijden

Van maandag t/m zaterdag open voor behandelingen. Op ma-do zelfs tot 21.00 uur! Bepaal zelf wanneer de afspraak jou uitkomt.

Patiëntgerichte zorg

We verplaatsen ons in de patiënt en betrekken je bij het behandelplan en eventuele keuzes die gemaakt moeten worden. Wij zijn er voor jou.

Bel ons
Inschrijven
Afspraak maken