Tanden sealen bij kinderen

Tandartspraktijk De Waterval biedt hoogwaardige tandheelkundige zorg, waaronder het sealen van tanden bij kinderen. Tanden sealen is een tandheelkundige procedure waarbij een beschermende laag, meestal een dunne kunststofhars, op de kauwvlakken van de tanden wordt aangebracht. Het hoofddoel van het sealen van tanden is om de groeven en putjes op het oppervlak van de kiezen en soms ook voortanden te bedekken en te beschermen. Deze groeven en putjes zijn vaak moeilijk te reinigen en kunnen een broedplaats zijn voor bacteriën en voedselresten, wat het risico op tandbederf (cariës) verhoogt. Tijdens de sealmethode wordt de dunne kunststofhars op de groeven en putjes van de tanden aangebracht. Deze hars vormt een fysieke barrière en verzegelt als het ware de tanden, waardoor het moeilijker wordt voor bacteriën en voedseldeeltjes om zich aan het tandoppervlak te hechten. Hierdoor wordt het risico op tandbederf verminderd. Sealen is een niet-invasieve en pijnloze procedure die meestal geen verdoving vereist. Het is een effectieve preventieve maatregel, vooral voor kinderen en adolescenten, omdat zij vaak diepe groeven en putjes in hun kiezen hebben.
tandarts praktijk waterval almere tanden sealen 2
tandarts praktijk waterval almere tanden sealen 1

Voordelen van tanden sealen

Tanden sealen biedt diverse voordelen, waaronder:

Bescherming tegen gaatjes

Sealen vormt een barrière tegen bacteriën en voedseldeeltjes, wat het risico op gaatjes vermindert.

Behoud van tandstructuur

Het behoudt de natuurlijke structuur van je tanden, zonder slijpen.

Pijnloze procedure

Het sealen van tanden is een pijnloze en niet-invasieve procedure.

Veelgestelde vragen

Sealen is een eenvoudige procedure die wordt uitgevoerd door een tandarts. De tandarts brengt een speciale sealant aan op de tanden en laat deze uitharden. Er is geen speciale nazorg vereist.

Sealen is geïndiceerd voor mensen met een verhoogd risico op gaatjes, zoals kinderen met diepe groeven in hun tanden. Het wordt ook aanbevolen voor kinderen die moeite hebben met effectieve mondhygiëne.

Na het sealen van je tanden kun je direct weer eten en drinken. Er is geen wachttijd nodig.

Tandartspraktijk De Waterval staat klaar om je tanden te sealen en je gebit te beschermen. Neem contact met ons op voor een consult en ontdek hoe sealen kan bijdragen aan de gezondheid van je gebit.