De behandeling van parodontitis

We begrijpen dat een gezonde glimlach begint bij de gezondheid van je tandvlees. Parodontitis, een vergevorderde vorm van tandvleesontsteking, kan serieuze gevolgen hebben voor je mondgezondheid. Ontdek hoe onze toegewijde professionals je kunnen helpen om parodontitis effectief aan te pakken en je glimlach te herstellen.

Wat is parodontitis?

Parodontitis is een vergevorderde vorm van tandvleesontsteking die het weefsel rondom je tanden aantast, waaronder het bot. Als het onbehandeld blijft, kan het leiden tot verlies van tanden en andere ernstige complicaties. Gelukkig is vroege detectie en behandeling van parodontitis cruciaal om verdere schade te voorkomen.

Hoe herkent men parodontitis?

(1) Bloedend tandvlees: Een van de eerste tekenen van parodontitis is bloedend tandvlees tijdens het poetsen of flossen. 
(2) Zwelling en roodheid: Ontstoken tandvlees kan zwellen en rood worden, wat duidt op een actieve infectie.
(3) Slechte adem: Parodontitis kan leiden tot een onaangename ademgeur, zelfs na grondig poetsen.
(4) Losse tanden: In vergevorderde stadia kunnen tanden los komen te zitten door schade aan het onderliggende bot.
Hoe Tandartspraktijk De Waterval kan helpen

Grondige diagnose

Onze ervaren tandartsen voeren een grondig onderzoek uit om de omvang van de parodontitis vast te stellen. Dit omvat mogelijk röntgenfoto’s en andere diagnostische tools.

Aangepast behandelplan

Op basis van de diagnose stellen we een behandelplan op dat is afgestemd op de ernst van de aandoening. Dit kan onder meer professionele reinigingen, worteloppervlakte behandelingen en in sommige gevallen chirurgie omvatten.

Professionele begeleiding

Onze tandheelkundige professionals begeleiden je door het gehele behandelproces en voorzien je van instructies voor thuiszorg om de gezondheid van je tandvlees te behouden.

Maak een afspraak bij onze tandarts praktijk in Almere

Tandartspraktijk De Waterval staat klaar om je te helpen bij de effectieve behandeling van parodontitis en het herstellen van de gezondheid van je tandvlees. Maak vandaag nog een afspraak en geef je glimlach de zorg die het verdient.