Cosmetische tandheelkunde: Porseleinen facings vs Composiet facings

Cosmetische tandheelkunde biedt een scala aan oplossingen voor het verbeteren van de uitstraling van je glimlach, en facings zijn daar een populaire keuze voor. Facings zijn dunne, op maat gemaakte schildjes die op de voorkant van je tanden worden geplaatst om onvolkomenheden te verbergen en je glimlach te transformeren. Twee veelvoorkomende materialen voor facings zijn porselein en composiet. Laten we eens kijken naar de verschillen tussen porseleinen facings en composiet facings.


Porseleinen facings

Porseleinen facings worden vervaardigd in een tandtechnisch laboratorium en hebben de reputatie duurzaam te zijn. Ze hebben een natuurlijke uitstraling, zijn bestand tegen verkleuring en gaan over het algemeen langer mee dan composiet facings. Porseleinen facings vereisen echter meerdere tandartsbezoeken, omdat ze op maat worden gemaakt en in het laboratorium worden vervaardigd voordat ze op de tanden worden geplaatst.


Composiet facings

Composiet facings worden direct op de tanden aangebracht door de tandarts, waardoor ze een snellere en meer kosteneffectieve optie zijn dan porseleinen facings. Composiet facings kunnen ter plaatse worden aangepast en gerepareerd, wat handig is voor kleine aanpassingen of reparaties. Hoewel composiet facings minder duurzaam zijn dan porseleinen facings en meer vatbaar voor verkleuring, kunnen ze nog steeds uitstekende resultaten opleveren en zijn ze een populaire keuze voor patiënten die op zoek zijn naar een snelle en betaalbare oplossing voor hun glimlach.


Welke moet je kiezen?

De keuze tussen porseleinen facings en composiet facings hangt af van verschillende factoren, waaronder je budget, doelen en tandheelkundige behoeften. Een consultatie bij ons op locatie is de beste manier om de juiste optie voor jouw specifieke situatie te bepalen. Ongeacht welk materiaal je kiest, facings kunnen een krachtige oplossing zijn voor het verbeteren van je glimlach en je zelfvertrouwen herstellen.

Bij Tandartspraktijk De Waterval bieden we zowel porseleinen facings als composiet facings als onderdeel van onze cosmetische tandheelkunde behandelingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consultatie.

Meer weten of een afspraak maken bij een van onze specialisten?
Kom in contact met onze tandartspraktijk Almere!