• Alle kennis onder één dak: geen doorverwijzingen nodig
 • Ruime openingstijden
 • Patiëntgerichte zorg en service

Tandheelkundige behandelingen

Een stralende glimlach komt voort uit een gezonde mond. Die mondverzorging bestaat niet alleen uit het poetsen van je gebit, maar ook uit periodieke bezoeken aan de tandarts. Gemak voor onze cliënten staat voorop. Je kunt voor bijna alle tandheelkundige behandelingen bij ons terecht. Een doorverwijzing is vaak binnenshuis, daarnaast werken we veel met elkaar samen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat jij centraal blijft staan!

 • Ruim aanbod tandheelkundige behandelingen
 • Groot team van gespecialiseerde tandartsen
 • We nemen nieuwe patiënten aan
 • De leukste tandartspraktijk in Almere

Periodieke controle

Laat je gebit minstens twee keer per jaar controleren om eventuele gebitsproblemen vroegtijdig te ontdekken en te verhelpen. De tandarts controleert tijdens een periodieke controle je tanden, kiezen en tandvlees.

Mondhygiënist

Een goede mondhygiëne is van groot belang voor een gezond gebit. De mondhygiënist voert een grondige reiniging uit om problemen aan je gebit te voorkomen en te verhelpen. Bij Tandartsenpraktijk De Waterval combineer je een afspraak bij de mondhygiënist eenvoudig met een periodieke controle.

Angsttandarts

Speciaal voor angstige patiënten is er een tandarts die hier veel ervaring mee heeft. We nemen tijdens de behandeling alle tijd en aandacht voor je. Stap voor stap leggen we uit wat er gaat gebeuren, zodat de behandeling zo comfortabel mogelijk verloopt. Onze tandarts in Almere helpt je graag van jouw tandartsangst af!

Tandarts voor kinderen

Onze tandarts is gespecialiseerd in de omgang met kinderen. We begrijpen namelijk maar al te goed dat sommige kinderen de tandarts een beetje spannend vinden. Op een speelse wijze voeren we de tandartsbehandeling uit, zodat ieder kind weer met een lach de praktijk verlaat.

Orthodontie

Met een beugel zetten we tanden en kiezen recht en verhelpen we problemen aan de kaak. Op basis van je klachten en wensen bepalen we welke beugel het meest geschikt is. Plan een intakegesprek met de orthodontist van Tandartsenpraktijk De Waterval in Almere.

Implantaten en protheses

Als je een of meerdere tanden of kiezen mist, bieden implantaten vaak een oplossing. We plaatsen implantaten in je kaak waarna we hier een kroon, brug of tandprothese op vastzetten. Op deze manier geniet je weer van een mooi vol gebit.

Tanden bleken

Tanden verkleuren helaas snel, onder andere door roken en sterke voedingskleurstoffen. Maak je verkleurde tanden weer prachtig wit door ze te laten bleken in onze praktijk. Ook kun je ervoor kiezen om je tanden thuis te bleken met een speciaal bitje.

Facings

Facings zijn de perfecte oplossing voor het maskeren van spleetjes en oneffenheden, het restaureren van een afgebroken tand of voor het witter maken van je gebit. Met facings plaatsen we schildjes van porselein of composiet over je eigen tand(en).

Parodontologie

Een parodontoloog is specialist in het uitvoeren van behandelingen aan het steunweefsel van tanden en kiezen. Denk hierbij aan tandvlees of kaakbot. Maak een afspraak bij de parodontoloog van Tandartsenpraktijk De Waterval zodra je tandvleesproblemen ervaart.

Endodontologie

Ontstoken tandweefsel in een wortelkanaal veroorzaakt kiespijn. Dit geneest helaas niet vanzelf. Een endodontoloog is gespecialiseerd in het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen. Na het verwijderen van het ontstoken tandweefsel verdwijnt je pijn.

Kronen, bruggen en inlays

Een kroon, brug of inlay is een duurzame oplossing voor het vervangen van beschadigde, gebroken of verkleurde tanden of kiezen. De tandarts verandert via een tandprothese eenvoudig de vorm en positie van je gebit.

CEREC

De CEREC-technologie vervaardigt kronen van keramiek binnen één behandeling. We maken gebruik van de nieuwste technologieën om de perfecte pasvorm te creëren.

Klikgebit

Ontbreken er tanden of kiezen in jouw gebit? Dan is een klikgebit wellicht een goede oplossing. Dit is eigenlijk een soort kunstgebit dat je makkelijk kunt vastklikken op een implantaat. Ontdek de voordelen van een klikgebit en vraag onze tandarts in Almere om advies.

Slijtage tanden

Je herkent slijtage aan het dunner en korter worden van je tanden. Hierdoor wordt eten soms lastiger en je kan je er onzeker door voelen. Laat tandenslijtage verhelpen door onze ervaren tandartsen en maak je gebit weer helemaal mooi!

Cariës

Heb of denk je, dat je een gaatje hebt in een tand of kies? Dat kan erg vervelend zijn, zeker als je dit niet snel laat behandelen. Laat de cariës dus tijdig vullen. Onze tandartsen geven je graag tips om cariës in het vervolg te voorkomen.

“Zeer professioneel team. Mondhygiëniste Sophie zorgt ervoor dat mijn tandvlees gezond blijft en tandarts Peter Hermans heeft prachtige facings geplaatst. Ik ben heel tevreden.”

- Liliane Horemans uit Almere

Tarieven tandheelkundige behandelingen

We hanteren de tarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit. Deze zijn hier te vinden op de website van de NZa en op onze eigen tarieven pagina. De facturering vindt plaats via Infomedics, waardoor de financiële afwikkeling simpel en eenvoudig verloopt. We maken gebruik van Piensupport, zodat je meteen ziet welke vergoedingen je via je zorgverzekering krijgt. Schrijf je in als nieuwe patiënt.

Kom langs of schrijf je in bij Praktijk de Waterval in Almere

Meer weten over onze tandheelkundige behandelingen? Neem contact op met onze collega’s achter de servicebalie met al je vragen. Zij helpen je graag bij het maken of verzetten van een afspraak. We zijn telefonisch bereikbaar via  036 - 547 0270 en per mail op receptie@praktijkdewaterval.nl. Bekijk onze openingstijden hieronder om te zien wanneer je ons het beste kunt contacten.

 • Behandeltijden:

  Maandag07.00 - 21.00 uur
  Dinsdag07.00 - 21.00 uur
  Woensdag07.00 - 21.00 uur
  Donderdag07.00 - 21.00 uur
  Vrijdag08.00 - 17.00 uur
  Zaterdag08.00 - 16.30 uur

 • Contactgegevens

  Tandartsenpraktijk De Waterval
  Houtstraat 70
  1363 BD Almere
  036 547 02 70
  receptie@praktijkdewaterval.nl

Alle kennis onder één dak

Voor bijna iedere behandeling kun je bij ons terecht en er is geen doorverwijzing nodig! Alle kennis onder één dak.

Ruime openingstijden

Van maandag t/m zaterdag open voor behandelingen. Op ma-do zelfs tot 21.00 uur! Bepaal zelf wanneer de afspraak jou uitkomt.

Patiëntgerichte zorg

We verplaatsen ons in de patiënt en betrekken je bij het behandelplan en eventuele keuzes die gemaakt moeten worden. Wij zijn er voor jou.

Bel ons
Inschrijven
Afspraak maken