Beleid corona virus

Geachte client,

Het zal u niet ontgaan dat de uitbraak van het Corona-virus de mondzorg dwingt tot ingrijpende maatregelen. Waar wij ons ook aan houden zodat we gewoon open kunnen blijven en jullie nog van de beste zorg kunnen voorzien. Dit houdt het volgende in

 • Bij cliënten en personeel wordt bij binnenkomst de temperatuur opgenomen. Voorafgaand aan de behandeling laten wij u spoelen met een desinfecterend middel
 • We willen u vragen om ook in de wachtkamer gepaste afstand te houden
 • Cliënten met een spoedeisende klacht zullen wij behandelen
 • Als u bij ons een afspraak heeft staan dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op
 • U mag natuurlijk altijd zelf met ons contact opnemen
  Bij afzegging zullen er geen kosten in rekening worden gebracht.

Heeft u verkoudheidsklachten of verhoging (tot 38 graden Celsius) dan is het advies om thuis te blijven, uit te zieken en te zorgen dat u anderen niet besmet. Mocht dit op u van toepassing zijn dan willen we u vragen om tijdig af te zeggen. We maken graag een nieuwe afspraak.

Verder adviseren wij iedereen met gezondheidsklachten passend bij het corona-virus om contact op te nemen met de huisarts.

Door bovenstaande maatregelen houden we de praktijk toegankelijk voor onze cliënten en personeel.

Dank voor uw medewerking

Spoedregeling orthodontie 

Geachte cliënt(e),
Uw reguliere afspraak is nu een aantal weken opgeschoven. Voor de meeste soorten beugels kan dit geen kwaad. Het kan echter zijn dat de instructies, die bij de laatste controle gegeven zijn, veranderd moeten worden. Hiervoor gelden de volgende aanpassingen:

  • apparatuur waaraan gedraaid moet worden: STOPPEN met draaien totdat u een afspraak gehad heeft op de praktijk
  • voor uitneembare beugels (onder andere Invisalign) en het dragen van elastieken geldt: bij twijfel alleen `s nachts dragen of neem contact op met de praktijk om te overleggen.

Wilt u met ons contact opnemen voor een afspraak indien:

 • u herbst (scharnier), forsus (springveren) of activator (blok)-behandelingen heeft die al enige tijd bezig zijn
 • u onlangs een kaakoperatie heeft gehad

Mocht U twijfel hebben of de tanden of kaken wel in de goede richting bewegen, neem dan gerust contact op met de praktijk.

In geval van spoed kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijk voor het maken van een afspraak:

 • erge pijn of risico op het doorslikken van een groot of scherp onderdeel van de apparatuur
 • een trans-palatinale bar die loshangt, of zeer pijnlijk in het gehemelte prikt
 • een loshangende hyrax, een loshangende herbst, forsusveer of een ander loshangend deel van een beugel groter dan een bracket
 • een losse spalk die pijnklachten veroorzaakt.
 • een trans-palatinale bar die loshangt, of zeer pijnlijk in het gehemelte prikt

Heeft u verkoudheidsklachten of verhoging (tot 38 graden Celsius) én contact gehad met een patiënt met het Corona-virus dan is het advies om thuis te blijven, uit te zieken en te zorgen dat u anderen niet besmet. We adviseren iedereen met gezondheidsklachten passend bij het coronavirus contact op te nemen met de huisarts. Door deze maatregel houden we de praktijk toegankelijk voor onze cliënten en personeel.

Dank voor uw medewerking.
Met vriendelijke groet,
D.I. Tsorovas Cojocaru
Tandartsenpraktijk De Waterval<
036-5470270

WHO adviseert voor mondzorg strikte regels aan te houden zoals Nederlandse Leidraad Corona

In de media verscheen recent het bericht dat de World Health Organisation (WHO) zou adviseren niet-essentiële tandartsbezoeken uit te stellen. Deze internationale berichtgeving die is overgenomen door een aantal Nederlandse media, stelt dat de WHO de kans op besmettingen in een tandartspraktijk te groot zou achten. De WHO doet de oproep echter aan landen die nog niet volgens een Corona-leidraad werken, zoals Nederland dit als eerste land wel deed.

In Nederland heeft de Commissie Leidraad Corona samen met het RIVM een leidraad opgesteld om op een verantwoorde manier reguliere mondzorg aan te kunnen bieden. De oproep van de WHO om een dergelijke leidraad te ontwikkelen en tot dien de niet-essentiële mondzorg af te schalen, toont aan dat de mondzorgsector in Nederland snel en effectief heeft gehandeld zodat patiënten niet onnodig lang van mondzorg verstoken zijn gebleven.

Daarnaast wordt onze mondzorg zorgvuldig gemonitord: het reproductiegetal is in Nederland niet gestegen in de weken nadat de mondzorg weer reguliere behandelingen is gaan uitvoeren. De berichten zoals deze in een aantal Nederlandse media zijn verschenen gaan hieraan voorbij. In feite doet de WHO een oproep aan de rest van de wereld om de Nederlandse aanpak over te nemen.