Beleid corona virus

Geachte client,

Het zal u niet ontgaan dat de uitbraak van het Corona-virus de mondzorg dwingt tot ingrijpende maatregelen. Waar wij ons ook aan houden zodat we gewoon open kunnen blijven en jullie nog van de beste zorg kunnen voorzien.

Heeft u verkoudheidsklachten of verhoging (tot 38 graden Celsius) dan is het advies om thuis te blijven, uit te zieken en te zorgen dat u anderen niet besmet. Mocht dit op u van toepassing zijn dan willen we u vragen om tijdig af te zeggen. We maken graag een nieuwe afspraak.

Verder adviseren wij iedereen met gezondheidsklachten passend bij het corona-virus om contact op te nemen met de huisarts.

Door bovenstaande maatregelen houden we de praktijk toegankelijk voor onze cliënten en personeel.

Dank voor uw medewerking

WHO adviseert voor mondzorg strikte regels aan te houden zoals Nederlandse Leidraad Corona

In de media verscheen recent het bericht dat de World Health Organisation (WHO) zou adviseren niet-essentiële tandartsbezoeken uit te stellen. Deze internationale berichtgeving die is overgenomen door een aantal Nederlandse media, stelt dat de WHO de kans op besmettingen in een tandartspraktijk te groot zou achten. De WHO doet de oproep echter aan landen die nog niet volgens een Corona-leidraad werken, zoals Nederland dit als eerste land wel deed.

In Nederland heeft de Commissie Leidraad Corona samen met het RIVM een leidraad opgesteld om op een verantwoorde manier reguliere mondzorg aan te kunnen bieden. De oproep van de WHO om een dergelijke leidraad te ontwikkelen en tot dien de niet-essentiële mondzorg af te schalen, toont aan dat de mondzorgsector in Nederland snel en effectief heeft gehandeld zodat patiënten niet onnodig lang van mondzorg verstoken zijn gebleven.

Daarnaast wordt onze mondzorg zorgvuldig gemonitord: het reproductiegetal is in Nederland niet gestegen in de weken nadat de mondzorg weer reguliere behandelingen is gaan uitvoeren. De berichten zoals deze in een aantal Nederlandse media zijn verschenen gaan hieraan voorbij. In feite doet de WHO een oproep aan de rest van de wereld om de Nederlandse aanpak over te nemen.