Mondhygiënist Almere

Een goede mondhygiëne is erg belangrijk voor een mooi en gezond gebit. Een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist draagt hieraan bij. De mondhygiënist richt zich op preventie en helpt bij het voorkomen van tandbederf en tandvleesproblemen. Je kunt onder andere terecht bij de mondhygiënist om:

 • Bloedend tandvlees te verhelpen
 • Een slechte adem op te lossen
 • Tandplak en tandsteen te verwijderen
 • Vullingen te polijsten
 • Fluoride aan te brengen
 • Advies te krijgen over mondverzorging

Maak een afspraak met een van de mondhygiënisten van Praktijk de Waterval door te bellen naar 036 547 0270.

Mondhygiënisten van Tandartsenpraktijk De Waterval

Tot het tandheelkundig team van Tandartsenpraktijk De Waterval behoren zes mondhygiënisten. Zij zorgen er graag voor dat jij na je afspraak met een stralende lach de deur uit gaat.

Tarieven mondhygiënist

De tarieven voor mondhygiëne worden, net als de tarieven voor tandheelkundige behandelingen, jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Je kunt alle tarieven bekijken op de tarievenpagina. Voor kinderen worden bezoeken aan de mondhygiënist vergoed vanuit het basispakket. Wanneer je 18 jaar of ouder bent, moet je aanvullend verzekerd zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

De voordelen van mondhygiëne bij Tandartsenpraktijk De Waterval

Wanneer je een afspraak maakt bij een van de mondhygiënisten van Tandartsenpraktijk De Waterval, dan ben je verzekerd van:

 • Kwaliteit

  Wij zijn gecertificeerd door het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten (KRM): hét toonaangevende en openbare register voor professionele mondhygiënisten. Dat betekent dat onze mondhygiënisten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en blijvend investeren in de verbetering van kwalitatieve mondzorg, bijvoorbeeld door bij- of nascholing.

 • Gemak

  In ons team hebben we niet alleen mondhygiënisten, maar ook tandartsen, een parodontoloog, een endodontoloog, een implantoloog en een orthodontist. Overleg en doorverwijzingen verlopen daarom moeiteloos. Mocht tijdens je bezoek aan de mondhygiënist blijken dat er een andere tandheelkundige behandeling nodig is, dan kun je terecht bij een van onze specialisten in de vertrouwde omgeving van onze praktijk.

 • Ruime openingstijden

  Het kan een heel gedoe zijn als je alleen bij de mondhygiënist of tandarts terecht kunt terwijl je eigenlijk moet werken of naar school moet. Daarom zijn wij niet alleen open tijdens reguliere kantooruren. Je kunt bij ons een afspraak maken op maandag tot en met donderdag in de avond en op zaterdag. Daarnaast zijn we ook drie dagen in de week vanaf 7 uur ’s ochtends open.

Preventieve mondzorg volwassenen

Tijdens een afspraak bij onze preventie assistent wordt het gebit grondig gereinigd, zolang het tandsteen oppervlakkig aanwezig is. Is dit niet het geval en zit het dieper onder het tandvlees genesteld, dan wordt u doorverwezen naar een mondhygiënist. Tijdens een behandeling bij de preventie assistente wordt er, naast de reiniging, individuele instructie gegeven. Er wordt gekeken naar de poetstechniek, welke stokers en/of ragers het beste bij uw gebit passen. Ook kan er gekeken worden naar de eetgewoontes en wat dit kan veroorzaken aan het glazuur. Kortom alles om er samen voor te zorgen dat het gebit zo plak-vrij mogelijk te krijgen en te houden.

Preventieve mondzorg kinderen

De mondhygiëne behandeling bestaat uit een poetsinstructie, tips voor de mondverzorging, adviezen betreft voedingsgewoontes en ev. het aanbrengen van fluoride. Met groot enthousiasme probeer ik kinderen te motiveren om hun gebit schoon en gezond te houden!

Kinderen met een beugel, zijn ook bij mij van harte welkom. Immers door het dragen van vaste apparatuur, genaamd brackets, wordt het poetsen best een flinke klus. Dit is bij uitstek een goede gelegenheid om voor een mondhygiëne- behandeling langs te komen!

Tips voor een gezond en mooi gebit

Uiteraard kun je, naast het regelmatig bezoeken van de mondhygiënist, ook zelf van alles doen om je gebit gezond te houden. Wij geven je een aantal tips voor het mooi en gezond houden van je gebit.

 1. Vermijd suikerhoudende dranken en voedingsmiddelen
 2. Wacht na het nuttigen van zure producten, zoals vruchtensap, minsten een uur met poetsen
 3. Poets je tanden twee keer per dag
 4. Gebruik dagelijks tandenstokers of ragers
 5. Gebruik een elektrische tandenborstel
 6. Reinig je tong regelmatig

Afspraak maken bij mondhygiënist Almere

Om een afspraak te maken bij de mondhygiënist in Almere is geen doorverwijzing nodig. Dit kun je ook zelf doen als je bijvoorbeeld last hebt van je tandvlees of persoonlijk advies wilt over de verzorging van je tanden. Een afspraak kun je telefonisch maken door te bellen naar 036 547 0270. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Ben je een nieuwe patiënt? Vergeet dan niet om je online in te schrijven.

 • Openingstijden:

  Maandag07.00 - 21.00 uur
  Dinsdag07.00 - 21.00 uur
  Woensdag07.00 - 21.00 uur
  Donderdag08.00 - 21.00 uur
  Vrijdag08.00 - 17.00 uur
  Zaterdag08.00 - 17.00 uur

 • Contactgegevens

  Tandartsenpraktijk De Waterval
  Houtstraat 70
  1363 BD Almere
  036 547 02 70
  receptie@praktijkdewaterval.nl